244
Το Μέγαρο Μαξίμου ανακοίνωσε τη λίστα των 45 που θα λάβουν το εμβόλιο | Menelaos Myrillas / SOOC

Κυβέρνηση: Αυτοί οι 45 κρατικοί αξιωματούχοι θα έχουν εμβολιαστεί ως τις 10 Ιανουαρίου

Protagon Team Protagon Team 23 Δεκεμβρίου 2020, 17:31
Το Μέγαρο Μαξίμου ανακοίνωσε τη λίστα των 45 που θα λάβουν το εμβόλιο
|Menelaos Myrillas / SOOC

Κυβέρνηση: Αυτοί οι 45 κρατικοί αξιωματούχοι θα έχουν εμβολιαστεί ως τις 10 Ιανουαρίου

Protagon Team Protagon Team 23 Δεκεμβρίου 2020, 17:31

Τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό κατά του κορονοϊού 45 κυβερνητικών και κρατικών αξιωματούχων ανακοίνωσε την Τετάρτη το γραφείο του Πρωθυπουργού, εν όψει της έναρξης της διαδικασίας το προσεχές Σάββατο, αφού δηλαδή παραληφθούν οι πρώτες παρτίδες από το σκεύασμα των Pfizer και BioNTech.

Αυτά τα πρόσωπα, που κατέχουν καίριες θέσεις στη λειτουργία του κράτους θα έχουν εμβολιαστεί ως τις 10 Ιανουαρίου. Δεν θα είναι όλα τα μέλη της κυβέρνησης, αλλά συγκεκριμένα πρόσωπα.

Πέρα από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μεταξύ άλλων θα εμβολιασμούν ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υπουργός Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, τα πρόσωπα που αποτελούν την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, της ΕΛ.ΑΣ, του Λιμενικού, της Πυροσβεστικής και της ΕΥΠ κ.ά.

Η ανακοίνωση του γραφείου του Πρωθυπουργού ανέφερε:

Βάσει του Εθνικού Επιχειρησιακού Σχεδίου Εμβολιασμών, στην πρώτη φάση εμβολιασμού κατά του κορονοϊού θα δοθεί προτεραιότητα στους υγειονομικούς, στους ηλικιωμένους που διαμένουν σε οίκους ευγηρίας και στους υπαλλήλους αυτών των δομών, σε όσους περιθάλπονται, διαμένουν ή εργάζονται σε δομές φροντίδας χρόνια πασχόντων και σε κέντρα αποκατάστασης, και τέλος σε αξιωματούχους που επιτελούν κρίσιμο έργο για τη λειτουργία του κράτους και της κυβέρνησης.

Ανάμεσα στα περίπου 70.000 άτομα που θα εμβολιαστούν ως τις 10 Ιανουαρίου, η παρακάτω λίστα περιλαμβάνει τους 45 αξιωματούχους που έχουν καίριες θέσεις για τη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού και θα εμβολιαστούν σε αυτό το διάστημα:

Δείτε εδώ ποιοι είναι ο 45 αξιωματούχοι

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...