232
Self tests σε φαρμακείο της Αττικής (φωτογραφία αρχείου) | Intime

Επιστρέφουν από την Πέμπτη τα δωρεάν self tests στα φαρμακεία – Ποιοι δεν δικαιούνται

Self tests σε φαρμακείο της Αττικής (φωτογραφία αρχείου)
|Intime

Επιστρέφουν από την Πέμπτη τα δωρεάν self tests στα φαρμακεία – Ποιοι δεν δικαιούνται

Ξεκινά και πάλι από αύριο, Πέμπτη, η διάθεση των δωρεάν self tests από τα φαρμακεία όλης της χώρας. Στο πρόγραμμα του υπουργείου Υγείας συμμετέχουν τελικά και τα φαρμακεία της Αττικής και της Αχαΐας, καθώς οι φαρμακοποιοί έκριναν ότι πρόκειται για σημαντικό μέτρο περιορισμού της πανδημίας και διαφύλαξης της Δημόσιας Υγείας.

Ετσι, οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, καθώς και οι νέοι από 18 έω και 30 ετών, θα μπορούν να προμηθεύονται εφάπαξ τα τέσσερα δωρεάν self tests (ένα για κάθε εβδομάδα) που τους αναλογούν για τον μήνα Ιούλιο με την επίδειξη του ΑΜΚΑ τους στο φαρμακείο.

Σύμφωνα με την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ), το σύστημα διάθεσης self tests θα επαναλειτουργήσει από την Πέμπτη 1 Ιουλίου και ώρα 8:00 το πρωί έως και το Σάββατο 10 Ιουλίου και ώρα 5:00 το απόγευμα, με προσωρινή διακοπή της λειτουργίας του από το Σάββατο 3 Ιουνίου και ώρα 5:00 το απόγευμα έως τη Δευτέρα 5 Ιουλίου και ώρα 8:00 το πρωί.

Πάντως, για την ομαλή διάθεση των δωρεάν self tests, οι δικαιούχοι καλούνται να τα παραλαμβάνουν κατά τις τακτικές ώρες λειτουργίας των φαρμακείων και όχι κατά τη διάρκεια της εφημερίας ή διανυκτέρευσης.

Ποιοι δεν δικαιούνται

Δεν θα λαμβάνουν τα δωρεάν self tests όσοι πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους και έχουν παρέλθει 14 ημέρες από τη χορήγηση της τελευταίας δόσης του εμβολίου, καθώς από την περασμένη Δευτέρα έχουν εξαιρεθεί από τη δήλωση του αποτελέσματος στο ηλεκτρονικό σύστημα «Εργάνη».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...