348
Εμβολιασμοί στο Ντιτρόιτ των ΗΠΑ από τις κινητές μονάδες υγείας (φωτογραφία αρχείου) | REUTERS/Emily Elconin

Επενδυτική εταιρεία επιβραβεύει με 1.000 ευρώ κάθε υπάλληλο που εμβολιάζεται

Protagon Team Protagon Team 5 Αυγούστου 2021, 15:25
Εμβολιασμοί στο Ντιτρόιτ των ΗΠΑ από τις κινητές μονάδες υγείας (φωτογραφία αρχείου)
|REUTERS/Emily Elconin

Επενδυτική εταιρεία επιβραβεύει με 1.000 ευρώ κάθε υπάλληλο που εμβολιάζεται

Protagon Team Protagon Team 5 Αυγούστου 2021, 15:25

Εκτός από τις κυβερνήσεις σε κάθε χώρα, και οι μεγάλες εταιρείες λαμβάνουν ειδικά μέτρα για να πείσουν ή να επιβάλουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού στους υπαλλήλους τους.

Google και Microsoft απλώς επιβάλλουν στο προσωπικό τους να εμβολιαστεί. Αλλες μεγάλες εταιρείες, όπως η Uber και η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Walmart, ζήτησαν μόνο από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και τους υπαλλήλους που έρχονται σε επαφή με πελάτες να εμβολιαστούν. Amazon και Apple δεν έχουν ανακοινώσει ακόμη κανένα μέτρο… πειθούς.

Βαθιά το χέρι στην τσέπη βάζει η εταιρεία επενδύσεων Vanguard, η οποία απασχολεί περίπου 16.500 εργαζομένους στις ΗΠΑ και αποφάσισε, για να τους πείσει, ότι θα τους δώσει από 1.000 ευρώ, προκειμένου να εμβολιαστούν.

«Ο καλύτερος τρόπος να ενθαρρύνει ένας σωστός επιχειρηματίας το προσωπικό του είναι να του δώσει μεγάλα κίνητρα», εξηγεί στο BBC εκπρόσωπος της εταιρείας. «Ως εκ τούτου, προσφέρουμε 1.000 ευρώ σε κάθε υπάλληλο που θα επιδεικνύει το πιστοποιητικό εμβολιασμού του», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ανοίγουν τα σύνορα των ΗΠΑ μόνο για τους εμβολιασμένους

Μέχρι στιγμής, η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν έχει δώσει κάποιο ιδιαίτερο πλεονέκτημα σε όσους έχουν εμβολιαστεί, όμως, όπως φαίνεται, αυτό πρόκειται σύντομα να αλλάξει.

Η πρώτη κίνηση έγινε με την απόφαση να ανοίξουν τα σύνορά τους σε ξένους πολίτες που έρχονται από τρίτες χώρες, καθώς παραμένουν κλειστά από τον Απρίλιο του 2020.

Το μέτρο, φυσικά, θα αφορά μόνο όσους έχουν εμβολιαστεί πλήρως, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε την Τετάρτη αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Η Ουάσινγκτον καταρτίζει νέα, «προοδευτική προσέγγιση, που θα σημάνει, με λίγες εξαιρέσεις, ότι οι αλλοδαποί που έρχονται στις ΗΠΑ από όλες τις χώρες θα πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένοι», εξήγησε ο ίδιος, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει το χρονοδιάγραμμα της εφαρμογής της νέας πολιτικής της κυβέρνησης Μπάιντεν.

Για την ώρα, οι ταξιδιώτες από την Ευρώπη, την Ινδία, τη Βραζιλία, όπως και από την Κίνα, δεν μπορούν να εισέλθουν στην αμερικανική επικράτεια, εκτός αν υπάρχει επιτακτικός λόγος.

Η Ουάσινγκτον συνεχίζει να κωφεύει στις εκκλήσεις, ειδικά των Ευρωπαίων, να υπάρξει αμοιβαιότητα, καθώς οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης αποφάσισαν να ανοίξουν τα δικά τους σύνορα στους Αμερικανούς, υπό τον όρο πως είτε θα έχουν πλήρως εμβολιαστεί ή θα έχουν πιστοποιητικό αρνητικού τεστ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...