184
Ο Ιερός Βράχος «λουσμένος» στο μπλε | SOOC

Ο Παρθενώνας έγινε μπλε για τα δικαιώματα των παιδιών

Protagon Team Protagon Team 20 Νοεμβρίου 2019, 21:41
Ο Ιερός Βράχος «λουσμένος» στο μπλε
|SOOC

Ο Παρθενώνας έγινε μπλε για τα δικαιώματα των παιδιών

Protagon Team Protagon Team 20 Νοεμβρίου 2019, 21:41

Στα μπλε φωταγωγήθηκε το βράδυ της Τετάρτης ο Παρθενώνας στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Δικαιώματα του Παιδιού, η οποία τιμάται κάθε χρόνο στις 20 Νοεμβρίου.

Ο Ιερός Βράχος της Ακρόπολης φωτίστηκε μπλε το επίσημο χρώμα της UNICEF, στην 30ή επέτειο από την υπογραφή της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα του παιδιού.

Οπως ανέφερε το υπουργείο Πολιτισμού σε ανακοίνωσή του, «το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, υποστηρίζοντας τους σκοπούς της οργάνωσης και το έργο που πραγματοποιεί εδώ και δεκαετίες με ενέργειες, παρεμβάσεις και δράσεις που αφορούν όλες τις πτυχές της προστασίας του παιδιού, ενέκρινε το σχετικό αίτημα της UNICEF. Η Ακρόπολη, απόψε, θα είναι μεταξύ των μνημείων και των σημαντικών κτηρίων σε όλο τον κόσμο, που φωτίζονται μπλε, ώστε να προβάλουν το έργο του οργανισμού και να ευαισθητοποιήσουν το κοινό για τα δικαιώματα του παιδιού. Μεταξύ τους, είναι φέτος, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, ο Πύργος της Σαγκάης στην Κίνα, το Πάνθεον στην Γαλλία, η Πέτρα στην Ιορδανία».