218
Τουρίστριες που προσγειώθηκαν την Τετάρτη στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας «Ι. Καποδίστριας» | Intime

Ενθαρρυντικά νέα από τα αεροδρόμια: μόλις 11 κρούσματα σε 3.611 επιβάτες

Τουρίστριες που προσγειώθηκαν την Τετάρτη στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας «Ι. Καποδίστριας»
|Intime

Ενθαρρυντικά νέα από τα αεροδρόμια: μόλις 11 κρούσματα σε 3.611 επιβάτες

Συνεχίζονται οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στα αεροδρόμια όλης της χώρας, με τα αποτελέσματα, προς το παρόν, να είναι ενθαρρυντικά.

Μόλις 11 είναι τα θετικά κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί σε συνολικό αριθμό 3.611 εξετασθέντων δειγμάτων, από τα συνολικά 5.889 τεστ που έγιναν την Τετάρτη, πρώτη ημέρα ανοίγματος του τουρισμού στη χώρα μας.

Από τα 28 νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη, τα πέντε αφορούσαν επιβάτες πτήσεων. Μεταξύ αυτών, ένας Ινδός, ο οποίος βρέθηκε στη χώρα μας μέσω Ολλανδίας, αλλά και η σύζυγος του 74χρονου ελληνοαμερικανού ταξιδιώτη από τις ΗΠΑ που διέμενε στην Κάρπαθο (εδώ) και η οποία βρέθηκε θετική στον ιό. Η σύζυγος είναι ασυμπτωματική και καλά στην υγεία της, ενώ νοσηλεύεται στον ίδιο θάλαμο με τον σύζυγό της στο «Βενιζέλειο» νοσοκομείο της Κρήτης.

Επίσης, εντοπίστηκαν ένας θετικός ταξιδιώτης από τη Βουλγαρία, ένας από τη Βοσνία, και ένας από την Αλβανία. Από τα επτά συνολικά εισαγόμενα κρούσματα, εντοπίστηκαν και δύο στον Προμαχώνα.

10.000 δείγματα

Από την 1η Ιουλίου μέχρι και σήμερα, Παρασκευή, έχουν ληφθεί περισσότερα από 10.000 δείγματα, ενώ αποτελέσματα έχουν βγει για τα 3.611 από αυτά.

Στους 11 ταξιδιώτες που αποδείχθηκαν θετικοί στον κορονοϊό συστήθηκε από τον ΕΟΔΥ, 14ημερη καραντίνα.

Την ίδια στιγμή, αίσθηση προκάλεσε η είδηση που μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, και αφορούσε γυναίκα από τη Σουηδία η οποία όχι μόνο δεν τήρησε την 24ωρη καραντίνα, αλλά βρέθηκε να κάνει βόλτες στην Αθήνα.