429
Το γιοτ του Γερμανού όπως εντοπίστηκε στις Φιλιππίνες | .

Το κότερο-φάντασμα με τον μουμιοποιημένο επιβάτη

Protagon Team Protagon Team 1 Μαρτίου 2016, 14:50
Το γιοτ του Γερμανού όπως εντοπίστηκε στις Φιλιππίνες
|.

Το κότερο-φάντασμα με τον μουμιοποιημένο επιβάτη

Protagon Team Protagon Team 1 Μαρτίου 2016, 14:50

Πέρα από το μακάβριο και το τραγικό, υπάρχει κάτι το αμυδρά ελκυστικό στις ιστορίες ανθρώπων που εντοπίζονται νεκροί μετά από μήνες και χρόνια, περιτριγυρισμένοι από αντικείμενα – χαρτιά, εργαλεία, προσωπικά είδη- που μαρτυρούν μία τελευταία απελπισμένη προσπάθεια για επικοινωνία.

Αυτή είναι και η ιστορία του ενός Γερμανού τον οποίο ψαράδες στις Φιλιππίνες εντόπισαν προ ημερών μουμιοποιημένο στο γιοτ του. Κατά τα φαινόμενα το σκάφος έπλεε εδώ και πολλούς μήνες, αν όχι χρόνια, χωρίς ο άνθρωπος να έχει δώσει σημεία ζωής. Από όσα ξέρουμε, μπορεί και να μην τον αναζήτησε κανένας.

Το γιοτ βρέθηκε την περασμένη Πέμπτη, 100 χιλιόμετρα δυτικά από την πόλη Μπαράμπο, αναφέρει ο Guardian. Το σκάφος είχε σπασμένο κατάρτι και νερά στην καμπίνα του. Από τα προσωπικά έγγραφα που βρέθηκαν σε αυτό έγινε γνωστό ότι ο άνδρας ήταν ο Μάνφρεντ Φριτς Μπάγιορατ, γερμανός υπήκοος 59 ετών.

Το πτώμα βρέθηκε ακουμπισμένο σε ένα γραφείο στο δωματιάκι με τον ασύρματο, «σαν να κοιμάται» είπε φιλιππινέζος αστυνομικός επιθεωρητής. Τα πράγματα μέσα στο γιοτ ήταν σκορπισμένα. Στο σκάφος υπήρχε ακόμη το GPS και κάποια άλλα αντικείμενα αξίας.

Μερικά προσωπικά αντικείμενα, τρόφιμα, ένα σημείωμα: ό,τι βρέθηκε στο ακυβέρνητο σκάφος του Γερμανού

Ωστόσο, προσθέτει η βρετανική εφημερίδα Daily Mirror, κοντά στον Μπάγιορατ βρέθηκαν άλμπουμ με φωτογραφίες, ρούχα και κονσέρβες.

Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο Γερμανός δολοφονήθηκε. Σύμφωνα με τη Bild, από την στάση του σώματος φαίνεται ότι ο θάνατος ήταν ξαφνικός, ίσως από καρδιακή προσβολή. Τα ακριβή αίτια θα τα διαλευκάνει η νεκροτομή.

ph-mummy
Ο άνδρας όπως βρέθηκε στο σκάφος, σε φωτογραφία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Αρχές στις Φιλιππίνες

Οι ξηροί άνεμοι του ωκεανού, η θερμοκρασία και ο αλμυρός αέρας φαίνεται να συνέλαβαν στην μουμιοποίηση του σώματος, προσθέτει η γερμανική εφημερίδα. Η φωτογραφία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Αρχές δείχνει ακριβώς ένα σώμα χωρίς αναγνωρίσιμα χαρακτηριστικά.

Ούτε η ακριβής χρονική στιγμή του θανάτου είναι γνωστή. Σύμφωνα με κάποιες αναφορές είχαν δει τον Μπάγιορατ τελευταία φορά το 2009, αν και ένας φίλος του είπε ότι είχαν κάποια επικοινωνία μέσω Facebook το 2015.

Σε ένα σημείωμα που άφησε σε δικτυακό φόρουμ προς τη γυναίκα του Κλόντια, η οποία πέθανε από καρκίνο το 2010, δύο χρόνια αφότου χώρισαν, έγραφε: «Τριάντα χρόνια ήμασταν στο ίδιο μονοπάτι. Μετά, η δύναμη των δαιμόνων ήταν πιο ισχυρή από τη θέληση για ζωή. Χάθηκες. Μακάρι να βρει ειρήνη η ψυχή σου. Ο Μάνφρεντ σου».

Ο Μπάγιορατ ήταν γνωστό ότι γυρνούσε στον κόσμο με το γιοτ του Sayo εδώ και 20 χρόνια, συνοδευόμενος πολλά από αυτά από την γυναίκα του. Οι Aρχές στις Φιλιππίνες προσπαθούν τώρα να εντοπίσουν τους οικείους του στη Γερμανία. Σύμφωνα με πληροφορίες είχε μία κόρη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...