184
Κικίλιας και Γεωργιάδης κατά την εξειδίκευση των μέτρων για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό | ΙΝΤΙΜΕnews

Εμβολιασμός ή αποχή από την εργασία άνευ αποδοχών

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουλίου 2021, 12:53
Κικίλιας και Γεωργιάδης κατά την εξειδίκευση των μέτρων για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό
|ΙΝΤΙΜΕnews

Εμβολιασμός ή αποχή από την εργασία άνευ αποδοχών

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουλίου 2021, 12:53

Στην εξειδίκευση των μέτρων που παρουσίασε τη Δευτέρα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, προχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Οπως υπογράμμισε ο κ. Κικίλιας, μέχρι τις 16 Αυγούστου όλοι οι εργαζόμενοι στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων θα πρέπει να έχουν κάνει την πρώτη δόση.

Συγκεκριμένα περιλαμβάνονται, κέντρα αποθεραπείας και αποκατάστασης, στέγες ατόμων διαβίωσης με ειδικές ανάγκες, θεραπευτήρια χρονίως πασχόντων, κλειστές δομές πρόνοιας, οικοτροφεία, ειδικά ιδρύματα, κέντρα ημερήσιας φροντίδας ηλικιωμένων, κέντρα ειδικής απασχόλησης παιδιών με αναπηρία κ.ά.

Οποιος αρνείται να εμβολιαστεί ή απέχει από τη δεύτερη δόση, θα απέχει από την εργασία του άνευ αποδοχών.

Εμβολιασμένοι θα πρέπει να είναι και όλοι οι φιλοξενούμενοι.

Στη δομή που δεν θα τηρεί τους κανόνες, θα επιβάλλεται πρόστιμο 50.000 ευρώ, ενώ σε περίπτωση υποτροπής 200.000 συν ποινικές κυρώσεις.

Επιπλέον, όπως ανακοίνωσε ο κ. Κικίλιας, οι εργαζόμενοι τόσο σε δημόσιες όσο και ιδιωτικές μονάδες υγείας, θα πρέπει υποχρεωτικά να εμβολιαστούν, διαφορετικά θα τίθενται εκτός εργασίας  άνευ αποδοχών.

Για την αναπλήρωση όσων επιμένουν να αρνούνται να εμβολιαστούν, θα ληφθεί νομοθετική πρωτοβουλία ώστε να προσλαμβάνεται προσωπικό με ταχείες διαδικασίες.

Συστήνονται επίσης ειδικές επιτροπές για όσους έχουν υποκείμενα νοσήματα και δεν μπορούν να εμβολιαστούν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News