383
Ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης κατά την παρουσίαση των μέτρων για τους χώρους ψυχαγωγίας | ΕΡΤ

Υποχρεωτικά μόνο για εμβολιασμένους οι εσωτερικοί χώροι ψυχαγωγίας

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουλίου 2021, 13:07
Ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης κατά την παρουσίαση των μέτρων για τους χώρους ψυχαγωγίας
|ΕΡΤ

Υποχρεωτικά μόνο για εμβολιασμένους οι εσωτερικοί χώροι ψυχαγωγίας

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουλίου 2021, 13:07

Αποκλειστικά και μόνο εμβολιασμένοι θα μπορούν να φιλοξενούνται σε εσωτερικούς χώρους σε εστιατόρια, μπαρ και κέντρα διασκέδασης, όπως ανέφερε o υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης το μεσημέρι της Τρίτης, εξειδικεύοντας τα μέτρα για την υγειονομική ασφάλεια της χώρας, που παρουσίασε τη Δευτέρα, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (εδώ).

Ειδικότερα, όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, από την Παρασκευή 16 Ιουλίου μέχρι τις 31 Αυγούστου θα επιτρέπονται μόνο καθήμενοι πελάτες σε όλα τα νυχτερινά κέντρα.

Επίσης, από τις 16 Ιουλίου, τα εστιατόρια (εσωτερικοί χώροι), οι κινηματογράφοι και τα θέατρα θα είναι μόνο για εμβολιασμένους με κάλυψη 85%.

Την ίδια ώρα, όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων σε υπαίθρια ψυχαγωγία μπορούν να επιλέξουν είτε αμιγή είτε μεικτή λειτουργία, δηλαδή να εξυπηρετούν είτε μόνο εμβολιασμένους, είτε να μην κάνουν διαχωρισμό και να λειτουργούν με όλα τα μέτρα προφύλαξης.

«O,τι είναι υπαίθριο μπορεί να έχει μεικτή λειτουργία, ό,τι είναι κλειστό έχει υποχρεωτικά αμιγή λειτουργία», είπε ο υπουργός.

Oπως εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης είναι έτοιμα και τα ειδικά σήματα τα οποία θα μπορεί η κάθε επιχείρηση να τα «φορτώνει» και να τα χρησιμοποιεί από το gov.gr

Για τα πανηγύρια, καταργείται ο όρος της συμπλήρωσης της κατά τόπους εμβολιαστικής κάλυψης. Στο εξής επιτρέπονται με τους γενικούς όρους που αφορούν τα προστατευτικά μέτρα κατά του ιού, ιδίως σε σχέση με τη λειτουργία υπαίθριων αγορών και την καθήμενη μόνο διασκέδαση.

Οι ανήλικοι στα κέντρα εστίασης και διασκέδασης θα μπαίνουν μόνο με self test και δήλωση γονέα στους αμιγείς χώρους.

Επίσης, σε όλο τον Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα οι εργοδότες έχουν το δικαίωμα να ζητούν από τους εργαζόμενους να λένε αν έχουν εμβολιαστεί ή όχι και με ειδική σήμανση θα ενημερώνουν τους πολίτες για το μέγεθος του κινδύνου.

Αναφορικά με τους αθλητικούς αγώνες, θα πραγματοποιούνται μόνο με αμιγή λειτουργία, με 25.000 θεατές τα ανοικτά γήπεδα και 8.000 τα κλειστά.

Οι κυρώσεις για καταστήματα

Πρώτη παράβαση: Για καταστήματα κάτω των 200τμ 2.000 ευρώ πρόστιμο και επτά ημέρες αναστολή από την επομένη

Ανω των 200τμ. 5.000 ευρώ και αναστολή επτά ημέρες

Υποτροπή: Για όλους ανεξαρτήτου εμβαδού 10.000 ευρώ πρόστιμο και 15 μέρες αναστολή λειτουργίας

Για τρίτη παράβαση 60 μέρες αναστολή άδειας λειτουργίας

Στρατός

Επίσης ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε πως οι στρατεύσιμοι και οι μόνιμοι στον στρατό που θα εμβολιάζονται θα παίρνουν πέντε ημέρες άδεια, ξεκαθαρίζοντας όμως, πως ο εμβολιασμός στο στράτευμα είναι εθελοντικός και όχι υποχρεωτικός και πως η άδεια είναι κίνητρο για τον εμβολιασμό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...