211
Το κοντέινερ με κοκαΐνη που βρέθηκε στο εργοστάσιο της Nespresso | @Etat de Fribourg

Ελβετία: Πάνω από 500 κιλά κοκαΐνης έφτασαν σε εργοστάσιο της Nespresso

Protagon Team Protagon Team 6 Μαΐου 2022, 14:45
Το κοντέινερ με κοκαΐνη που βρέθηκε στο εργοστάσιο της Nespresso
|@Etat de Fribourg

Ελβετία: Πάνω από 500 κιλά κοκαΐνης έφτασαν σε εργοστάσιο της Nespresso

Protagon Team Protagon Team 6 Μαΐου 2022, 14:45

Οι ελβετικές Αρχές εντόπισαν περισσότερα από 500 κιλά κοκαΐνης μέσα σε κοντέινερ με κόκκους καφέ που προοριζόταν για εργοστάσιο της Nespresso στο Ρομόν της δυτικής Ελβετίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, η εταιρεία διανομής καφέ ενημέρωσε το βράδυ της Δευτέρας ότι υπάλληλοι του εργοστασίου της βρήκαν μια ποσότητα απροσδιόριστης λευκής ουσίας κατά την εκφόρτωση σάκων με κόκκους καφέ που είχαν μόλις φθάσει από τη Βραζιλία.

Από την εργαστηριακή ανάλυση διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για κοκαΐνη και από την έρευνα που ακολούθησε σε ακόμη πέντε εμπορευματοκιβώτια, που είχαν φθάσει στο εργοστάσιο της Nespresso την ίδια ημέρα, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν περισσότερα από 500 κιλά κοκαΐνης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η κοκαΐνη που κατασχέθηκε ήταν «καθαρή» σε ποσοστό άνω του 80% και η εκτιμώμενη αξία της ανέρχεται σε 50 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα (48 εκατ. ευρώ). «Φαίνεται ότι τα ναρκωτικά προορίζονταν για την ευρωπαϊκή αγορά», εκτίμησαν οι αρχές.

Η εταιρεία Nespresso εξέδωσε ανακοίνωση για το περιστατικό, στην οποία σημειώνει ότι τα ναρκωτικά «δεν ήρθαν σε επαφή με οποιοδήποτε προϊόν μας ή εξοπλισμό που χρησιμοποιούμε», και διαβεβαίωσε τους καταναλωτές ότι «όλα τα προϊόντα μας είναι ασφαλή για χρήση και κατανάλωση».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...