168
Ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης στην ενημέρωση των 6 μ.μ. την Παρασκευή | ΕΡΤ

Μαγιορκίνης: 6.000 νεκροί από κορονοϊό την ημέρα στον κόσμο, επτά στην Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 16 Οκτωβρίου 2020, 18:17
Ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης στην ενημέρωση των 6 μ.μ. την Παρασκευή
|ΕΡΤ

Μαγιορκίνης: 6.000 νεκροί από κορονοϊό την ημέρα στον κόσμο, επτά στην Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 16 Οκτωβρίου 2020, 18:17

Τη σπουδαιότητα των τριών βασικών όπλων που διαθέτουμε σήμερα κατά του κορονοϊού επεσήμανε για ακόμη μία φορά ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης, στην ενημέρωση των 6 μ.μ. την Παρασκευή.

Ο καθηγητής ανέφερε ότι ο μέσος ημερήσιος όρος νεκρών από κορονοϊό στον κόσμο είναι 6.000, ενώ στην Ελλάδα την τελευταία εβδομάδα ο μέσος ημερήσιος όρος έχει φτάσει για πρώτη φορά τους επτά.

«Η φαινομενική σταθεροποίηση στον αριθμό των κρουσμάτων που ανακοινώνονται καθημερινά είναι ευαίσθητη και μπορεί να προκληθεί επιδημική αύξηση από τη μία στιγμή στην άλλη, ειδικά με την πτώση της θερμοκρασίας», προειδοποίησε ο ίδιος.

Τα χαρακτηριστικά των ανθρώπων που έχουν χάσει τον τελευταίο καιρό στη χώρα μας τη ζωή τους από κορονοϊό είναι άτομα στην πλειοψηφία τους άνω των 70, με υποκείμενα νοσήματα, όπως άνοια, διαβήτη, πνευμονολογικά και άλλες χρόνιες παθήσεις.

«Κέντρο βάρους της χώρας είναι η Περιφέρεια Αττικής, όπου καταγράφηκαν την Παρασκευή 227 κρούσματα», ενημέρωσε για ακόμη μία φορά, όμως και άλλες περιοχές της χώρας βρίσκονται σε πορτοκαλί και σε επίπεδο συναγερμού 3, δηλαδή μία σκάλα πριν από το lockdown.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...