187
Η είσοδος του Α.Τ. Εξαρχείων | φωτ. αρχείου

Κλοπή όπλων από το Α.Τ. Εξαρχείων: Στο στόχαστρο εννέα αστυνομικοί

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2018, 11:24
Η είσοδος του Α.Τ. Εξαρχείων
|φωτ. αρχείου

Κλοπή όπλων από το Α.Τ. Εξαρχείων: Στο στόχαστρο εννέα αστυνομικοί

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2018, 11:24

Σε εννέα αστυνομικούς εστιάζεται η έρευνα  των «αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ. για τη υπόθεση με τα «χαμένα» όπλα από το Α.Τ. Εξαρχείων.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το επικρατέστερο σενάριο είναι τα δύο όπλα να έχουν πουληθεί, ενώ όπως επισημαίνεται πρόσβαση στο συγκεκριμένο χώρο όπου φυλάσσονται έχουν μόνο συγκεκριμένοι αστυνομικοί που υπηρετούν στο συγκεκριμένο Τμήμα.

Η καταμέτρηση των όπλων, γίνεται κάθε εξάμηνο και την τελευταία φορά τα εν λόγω όπλα είχαν χρεωθεί σε δόκιμους αστυνομικούς. Το ένα είχε χρεωθεί τον Σεπτέμβριο και το άλλο, τον Νοέμβριο. Σύμφωνα με τα αρχεία, αμφότερα είχαν καταγραφεί και θεωρείτο ότι είχαν επιστραφεί στην υπηρεσία.

Με την παρέλευση του εξαμήνου όταν ελέγχθηκε ο φοριαμός, διαπιστώθηκε ότι έλειπαν τα όπλα, με τις έρευνες της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων να εστιάζονται σε εννέα άτομα.

«Από το σημείο όπου έχουν χαθεί τα όπλα έχουν πρόσβαση μόνο οι αστυνομικοί και οι αξιωματικοί του Τμήματος» δήλωσε ο γενικός γραμματέας Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, ο οποίος έχει υπηρετήσει στο συγκεκριμένο τμήμα επί μια δεκαετία.

«Σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις και θα βρεθεί τι έχει γίνει», εκτίμησε και πρόσθεσε για τους εμπλεκόμενους συναδέλφους στην υπόθεση λέγοντας ότι «όλα τα δάχτυλα του χεριού δεν είναι ίδια».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...