289
Και η ενδεδειγμένη και αποτελεσματική ήταν η επέμβαση των ΜΑΤ στο Σύνταγμα, σύμφωνα με το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. | SOOC

ΕΛ.ΑΣ.: Τα ΜΑΤ έδρασαν στο συλλαλητήριο με ψυχραιμία και επαγγελματισμό

Protagon Team Protagon Team 20 Ιανουαρίου 2019, 17:46
Και η ενδεδειγμένη και αποτελεσματική ήταν η επέμβαση των ΜΑΤ στο Σύνταγμα, σύμφωνα με το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.
|SOOC

ΕΛ.ΑΣ.: Τα ΜΑΤ έδρασαν στο συλλαλητήριο με ψυχραιμία και επαγγελματισμό

Protagon Team Protagon Team 20 Ιανουαρίου 2019, 17:46

Λίγες ώρες αφότου πνίγηκε στα δακρυγόνα το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για την Μακεδονία, με επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία, υπογραμμίζει πως η αντίδραση των αστυνομικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια των επεισοδίων ήταν σύμφωνη με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και τις υπηρεσιακές εντολές που τους είχαν δοθεί.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, οι άνδρες των ΜΑΤ «επέδειξαν ψυχραιμία και επαγγελματισμό», «κάνοντας χρήση των ενδεδειγμένων μέσων απώθησης», ενώ γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στον τραυματισμό 10 αστυνομικών (σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό), οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Για το σημερινό συλλαλητήριο στην Πλατεία Συντάγματος η Ελληνική Αστυνομία σχεδίασε και έλαβε αυξημένα μέτρα τάξης, ασφάλειας και τροχαίας, προκειμένου να διασφαλίσει το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώσουν, να αποτρέψει έκνομες και παράνομες ενέργειες σε βάρος τους και να διαφυλάξει την έννομη τάξη.

Κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου οργανωμένες ομάδες ατόμων επιτέθηκαν επανειλημμένα και με ιδιαίτερη σφοδρότητα κατά των αστυνομικών δυνάμεων, με πέτρες, σίδερα, καδρόνια, φωτοβολίδες, εμπρηστικές μολότοφ κ.α. επικίνδυνα αντικείμενα, με σαφή πρόθεση να διασπάσουν τη διάταξη των δυνάμεων και να εισβάλουν στους χώρους του Κοινοβουλίου.

Ενδεικτικό της βιαιότητας και της σφοδρότητας των επιθέσεων είναι το γεγονός του τραυματισμού δέκα αστυνομικών, οι οποίοι διακομίστηκαν στο 401 Γ.Σ.Ν. Αθηνών.

Σε όλες τις περιπτώσεις οι αστυνομικές δυνάμεις ενήργησαν σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και τις υπηρεσιακές εντολές, επέδειξαν ψυχραιμία και επαγγελματισμό και κάνοντας χρήση των ενδεδειγμένων μέσων απώθησης, απέκρουσαν αποτελεσματικά τις επιθέσεις, αποτρέποντας με τον τρόπο αυτό τις προθέσεις των οργανωμένων αυτών ομάδων.

Πηγές της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής υποστήριξαν νωρίτερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι αυτοί που προκάλεσαν τα επεισόδια κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου «ανήκουν στον ακροδεξιό χώρο». Όπως εξηγούν, απαντώντας στα περί προβοκάτσιας, «ήταν αδύνατο να παρεισφρήσουν στη συγκέντρωση αντιεξουσιαστές, από τα Προπύλαια, όπου είχαν πραγματοποιήσει αντισυγκέντρωση», καθώς «αμέσως μετά το τέλος της συγκέντρωσής τους κατευθύνθηκαν προς τα Εξάρχεια».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...