279
Οι επίστρατοι υποστηρίζουν ότι εκκρεμεί η καταβολή του ποσού των 195.000 ρουβλίων (3.170 δολάρια) που τους υποσχέθηκαν | Screenshot: t.me/ChuvashiaDream

Εξέγερση επίστρατων στη Ρωσία: «Μας χρωστάτε τα λεφτά που υποσχέθηκε ο Πούτιν»

Protagon Team Protagon Team 2 Νοεμβρίου 2022, 19:04
Οι επίστρατοι υποστηρίζουν ότι εκκρεμεί η καταβολή του ποσού των 195.000 ρουβλίων (3.170 δολάρια) που τους υποσχέθηκαν
|Screenshot: t.me/ChuvashiaDream

Εξέγερση επίστρατων στη Ρωσία: «Μας χρωστάτε τα λεφτά που υποσχέθηκε ο Πούτιν»

Protagon Team Protagon Team 2 Νοεμβρίου 2022, 19:04

Σε απεργία προχώρησαν περισσότεροι από 100 ρώσοι επίστρατοι στην κεντρική Ρωσία, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την καθυστέρηση της πληρωμής τους, σύμφωνα με πολλαπλές αναφορές ρωσικών ΜΜΕ.

Οι άνδρες, με καταγωγή από τη Τσουβασία, δήλωσαν ότι εκκρεμεί η καταβολή του ποσού των 195.000 ρουβλίων (3.170 δολάρια) που τους υποσχέθηκαν και ότι δεν πρόκειται να πολεμήσουν στην Ουκρανία εάν δεν πληρωθούν, έγραψε η ιστοσελίδα themoscowtimes.com.

«Μας στέλνουν στον πόλεμο με ψίχουλα», είπε ένας από τους επίστρατους στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα semnasem.org. «Μας κοροϊδεύουν».

Το βράδυ της Τρίτης, επίστρατοι στο κέντρο εκπαίδευσης στην πόλη Ουλιάνοφσκ οργάνωσαν μια διαμαρτυρία για να απαιτήσουν την πληρωμή τους, έως ότου οι δυνάμεις ασφαλείας διαλύσουν τη συγκέντρωση, προσέθεσε η ίδια ιστοσελίδα.

Την επομένη οι άνδρες κήρυξαν την έναρξη απεργίας.

Σε έκκλησή τους, η οποία δημοσιεύθηκε εν συνεχεία στον ιστότοπο Gulagu.net, οι επίστρατοι σημείωσαν: «Εμείς, διακινδυνεύοντας τις δικές μας ζωές, θα πάμε σε βέβαιο θάνατο για τη δική σας ασφάλεια και ειρηνική ζωή! Το κράτος μας αρνείται να μας καταβάλει το ποσό των 195.000 ρουβλίων που μας υποσχέθηκε ο Βλαντίμιρ Πούτιν! Γιατί λοιπόν να πάμε και να πολεμήσουμε για αυτό το κράτος, αφήνοντας τις οικογένειές μας χωρίς υποστήριξη;».

Το απόγευμα της Τετάρτης, η «ολική απεργία» συνεχιζόταν στο κέντρο εκπαίδευσης του στρατού του Ουλιάνοφσκ, σύμφωνα με πηγή του semnasem.org, με τους μετέχοντες στην κινητοποίηση να αρνούνται να υπακούσουν σε εντολές για ασκήσεις, εκπαιδεύσεις κ.α..

Οι εκπαιδεύσεις σκοποβολής ακυρώθηκαν και οι αίθουσες αποθήκευσης οπλισμού του κέντρου κλειδώθηκαν, μετέδωσε την ίδια ημέρα το ειδησεογραφικό πρακτορείο Sota, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της αστυνομίας  και της Rosgvardia, της Ρωσικής Εθνικής Φρουράς, έγραψε η Serdita Chuvashia. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, οι Αρχές «καθησύχασαν» τους εξεγερθέντες επίστρατους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...