283
H είσοδος του καταστήματος, ενώ στο έδαφος διακρίνονται τα σπασμένα γυαλιά από τις βιτρίνες. Οι δυνάμεις ασφαλείας απέκλεισαν όλη την περιοχή | @YanniKouts

Εκρηξη σε εμπορικό κέντρο στην Αγία Πετρούπολη – Τουλάχιστον 10 τραυματίες [Βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 27 Δεκεμβρίου 2017, 19:30
H είσοδος του καταστήματος, ενώ στο έδαφος διακρίνονται τα σπασμένα γυαλιά από τις βιτρίνες. Οι δυνάμεις ασφαλείας απέκλεισαν όλη την περιοχή
|@YanniKouts

Εκρηξη σε εμπορικό κέντρο στην Αγία Πετρούπολη – Τουλάχιστον 10 τραυματίες [Βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 27 Δεκεμβρίου 2017, 19:30

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν από μια έκρηξη ενός αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού που σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο σούπερ μάρκετ Περεκριόστακ, στην Αγία Πετρούπολη, με τις Αρχές να αντιμετωπίζουν το συμβάν ως «απόπειρα ανθρωποκτονίας».

«Ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός γεμάτος θραύσματα και με ισχύ που ισοδυναμούσε με 200 γραμμάρια TNT πυροδοτήθηκε σε ένα σούπερ μάρκετ», δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο TASS η εκπρόσωπος της ρωσικής ερευνητικής επιτροπής, Σβετλάνα Πετρένκο.

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 18:30, τοπική ώρα – 17:30, ώρα Ελλάδας στο σούπερ μάρκετ που βρίσκεται στον πρώτο όροφο του εμπορικού κέντρου Gigant Hall, επί της λεωφόρου Κοντρατίεφ.

Ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η βόμβα ήταν τοποθετημένη σε ένα ντουλάπι του καταστήματος, όπου οι πελάτες αφήνουν τα υπάρχοντά τους.

«Ολες οι πιθανές εκδοχές του τι συνέβη εξετάζονται», δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ο Αλεξάντερ Κλάους, επικεφαλής της ερευνητικής επιτροπής της Αγίας Πετρούπολης, σημειώνοντας ότι δέκα άνθρωποι νοσηλεύονται, χωρίς να απειλείται η ζωή τους.

Μια πηγή, όμως, από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι, ανάμεσα στους νοσηλευόμενους, ένας άνθρωπος έχει τραυματιστεί σοβαρά.

Η ερευνητική επιτροπή ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας για «απόπειρα ανθρωποκτονίας».

«Πόσο φρικτό, όταν άνθρωποι κάνουν τα ψώνια τους πριν από τις διακοπές» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η 58χρονη Γκαλίνα Γκουστόβα, που βρισκόταν στο σημείο.

«Αυτή τη στιγμή, το κατάστημα είναι κλειστό, οι πελάτες και το προσωπικό έχουν εκκενώσει τον χώρο, οι ειδικές υπηρεσίες κάνουν έρευνα και δεν υπάρχουν πιο λεπτομερείς πληροφορίες προς το παρόν» πρόσθεσε ένας αξιωματούχος ο οποίος έσπευσε στο σημείο.

Ετσι κι αλλιώς, εκεί έσπευσαν μεγάλες δυνάμεις της Αστυνομίας και της Αντιτρομοκρατικής, καθώς και πολλά ασθενοφόρα για τη μεταφορά των τραυματιών.

Στις 3 Απριλίου μια τρομοκρατική επίθεση στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης είχε αποτέλεσμα 16 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες. Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε μια οργάνωση παρακλάδι της Αλ Κάιντα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...