412
Πάτρα 2022. Μια γυναίκα απαιτεί τον θάνατο της συλληφθείσης - το πλήθος καταγράφει με τα κινητά | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Εικόνες λιντσαρίσματος έξω από το σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου στην Πάτρα

Protagon Team Protagon Team 31 Μαρτίου 2022, 06:59
Πάτρα 2022. Μια γυναίκα απαιτεί τον θάνατο της συλληφθείσης - το πλήθος καταγράφει με τα κινητά
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Εικόνες λιντσαρίσματος έξω από το σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου στην Πάτρα

Protagon Team Protagon Team 31 Μαρτίου 2022, 06:59

Δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.  χρειάστηκε να αναπτυχθούν αργά το βράδυ της Τετάρτης έξω από το σπίτι της 33χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου στην Πάτρα, η οποία  συνελήφθη μετά την ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση της εννιάχρονης κόρης της, που άσκησε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθήνας, Αντώνης Ελευθεριάνος.

Μόλις έγινε ευρέως γνωστή η είδηση για τη σύλληψη της μητέρας, το απόγευμα της Τετάρτης, πολλά άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι της οικογένειας και αρχικά προκλήθηκε ένταση, καθώς υπήρξαν και κάποιοι που ζητούσαν να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους. Συνθήματα «θάνατος στους παιδοκτόνους» γράφτηκαν στο σπίτι από «αγανακτισμένους» πολίτες της Πάτρας.

Στην περιοχή παρέμεναν ως και τα μεσάνυχτα αρκετοί συγκεντρωμένοι, καθώς, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, εντός της οικίας της συλληφθείσης βρίσκονταν άτομα του στενού οικογενειακού της περιβάλλοντος.

Πλήθος, τηλεοπτικά συνεργεία και αστυνομικοί έξω από το σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου (Menelaos Michalatos / SOOC)

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι οι αστυνομικές δυνάμεις επρόκειτο να παραμείνουν στο σημείο καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, καθώς το πλήθος παρέμενε πυκνό. Αλλωστε, η υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου, της μητέρας που έχασε και τα τρία παιδιά της και τώρα κατηγορείται ότι σκότωσε τουλάχιστον το ένα, είχε αποκτήσει —μέσω δημοφιλών τηλεοπτικών εκπομπών («Φως στο τούνελ» κ.ά.)— χαρακτηριστικά λαϊκού αστυνομικού μυθιστορήματος.

Το βράδυ, ύστερα από εβδομάδες, όταν το μυθιστόρημα έγινε πραγματικότητα που τους χτύπησε την πόρτα, γείτονες και μη στράφηκαν κατά της δολοφόνου της διπλανής πόρτας, ζητώντας να εφαρμοστεί ο νόμος του Λιντς ή έστω να επανέλθει η θανατική ποινή. Μια συνοπτική δίκη και μια ακόμα καταδίκη από το πεζοδρόμιο…

Πώς η ΕΛ.ΑΣ. έφτασε στη σύλληψη

Το γεγονός ότι οι θεράποντες γιατροί της 9χρονης Τζωρτζίνας κατέθεσαν στους έμπειρους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών ότι δεν έδωσαν ποτέ την ψυχοδραστική ουσία κεταμίνη –που χρησιμοποιείται και στην κτηνιατρική– η οποία ανιχνεύτηκε στις τοξικολογικές εξετάσεις της, καθώς και η επιβεβαίωση από ιατροδικαστή, άνοιξαν τον δρόμο για τη διαλεύκανση του θανάτου της. Η 33χρονη μητέρα συνελήφθη το απόγευμα μετά την ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση της Τζωρτζίνας, που άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθήνας, Αντώνης Ελευθεριάνος.

Όχημα με αστυνομικούς της διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής μετέφερε την 33χρονη από την Πάτρα, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ενώ αμέσως μετά οδηγήθηκε στο τμήμα Ανθρωποκτονιών

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από πηγές της ΕΛ.ΑΣ., η κατηγορούμενη παρέμενε σιωπηλή και δεν απαντούσε σε καμία ερώτηση των αστυνομικών.

Παράλληλα, σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες του τμήματος Ανθρωποκτονιών για τον θάνατο και των άλλων δύο κοριτσιών της συλληφθείσης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...