249
H 15χρονη Βαλίεβα κατά την προετοιμασία της για το πρόγραμμα της Τρίτης | REUTERS/Evgenia Novozhenina

Δικηγόροι Βαλίεβα: «Ηπιε από το ποτήρι του παππού της που παίρνει φάρμακα για την καρδιά»

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2022, 13:57
H 15χρονη Βαλίεβα κατά την προετοιμασία της για το πρόγραμμα της Τρίτης
|REUTERS/Evgenia Novozhenina

Δικηγόροι Βαλίεβα: «Ηπιε από το ποτήρι του παππού της που παίρνει φάρμακα για την καρδιά»

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2022, 13:57

Οτι η αθλήτρια μπορεί να ντοπαρίστηκε… κατά λάθος από την ιατρική αγωγή που λαμβάνει ο παππούς της ισχυρίζεται η νομική ομάδα υπεράσπισης της Καμίλα Βαλίεβα.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε με την εύρεση ντόπινγκ στην πρωταθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ οι δικηγόροι της δήλωσαν ότι η νεαρή αθλήτρια βρέθηκε θετική στις ουσίες από τα φάρμακα που λαμβάνει ο παππούς της για την καρδιά.

Οπως ανέφερε και το BBC, οι συνήγοροι υπεράσπισης της αθλήτριας, υπάρχει το ενδεχόμενο η Βαλίεβα να χρησιμοποίησε ποτήρι που είχε ίχνη του φαρμάκου που λαμβάνει ο παππούς της.

Η 15χρονη που έχει τραβήξει πάνω της όλα τα βλέμματα θα συνεχίσει να αγωνίζεται κανονικά στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο.

Η ρωσική εφημερίδα Pravda σημείωσε ότι μια εκ των δικηγόρων της δήλωσε πως «υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορεί να εισήλθε (η επίμαχη ουσία) στο σώμα της».

«Για παράδειγμα, ο παππούς της ήπιε από ένα ποτήρι, το σάλιο μπήκε στο ποτήρι και κάπως κατέληξε το ποτήρι αυτό να χρησιμοποιηθεί από την αθλήτρια. Ή η ουσία ήταν σε κάποια επιφάνεια σκεύους, από όπου μπορεί να ήπιε η αθλήτρια» υποστήριξε.

Η Βαλίεβα δήλωσε σε ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι: «Αυτές οι μέρες είναι πολύ δύσκολες για μένα, συναισθηματικά. Είμαι χαρούμενη, αλλά ψυχικά εξαντλημένη. Γι’ αυτό τα δάκρυά μου είναι χαράς και λύπης μαζί. Θα κάνω το καλύτερο δυνατό να εκπροσωπήσω τη χώρα μου.»

Επίσης, σχετικά με τις καταθέσεις που έπρεπε να δώσει σχετικά με το συμβάν είπε πώς αυτό τη δίδαξε ότι η ζωή ενός ενήλικα «μπορεί να είναι άδικη κάποιες φορές».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...

Copyright 2015 - 2024 Protagon. All rights reserved