368
Ο Θεμιστοκλής Δεμίρης σε φωτογραφία από την παρουσία του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής στα τέλη Αυγούστου | INTIMEnews

Δεμίρης: Η ΕΥΠ δεν έχει Predator – Eπεισoδιακή η συνεδρίαση της Πέμπτης

Protagon Team Protagon Team 16 Σεπτεμβρίου 2022, 10:59
Ο Θεμιστοκλής Δεμίρης σε φωτογραφία από την παρουσία του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής στα τέλη Αυγούστου
|INTIMEnews

Δεμίρης: Η ΕΥΠ δεν έχει Predator – Eπεισoδιακή η συνεδρίαση της Πέμπτης

Protagon Team Protagon Team 16 Σεπτεμβρίου 2022, 10:59

«Η ΕΥΠ δεν έχει Predator» φέρεται να είπε ο διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), Θεμιστοκλής Δεμίρης, κατά την κατάθεσή του την Πέμπτη στην Εξεταστική  Επιτροπή της Βουλής που ερευνά την υπόθεση της παρακολούθησης Ανδρουλάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο κ. Δεμίρης επανέλαβε ότι ο εκάστοτε διοικητής δεσμεύεται από το απόρρητο, καθώς και ότι κάθε επισύνδεση που φέρει υπογραφή εισαγγελέα, είναι νόμιμη.

Η νόμιμη διαδικασία ακολουθήθηκε και στις επισυνδέσεις Ανδρουλάκη – Κουκάκη, διαβεβαίωσε, ενώ σε άλλο σημείο της κατάθεσής του τόνισε πως όταν τα αιτήματα επισύνδεσης αφορούν πολιτικά πρόσωπα, πρέπει να ασκείται διπλός και τριπλός έλεγχος.

Η ΕΥΠ δεν χρησιμοποίησε παράνομα λογισμικά και δεν έχει υπογράψει συμβάσεις με τις εταιρείες Krikel & Intellexa, φέρεται να επέμεινε ο κ. Δεμίρης.

Η συνεδρίαση «σημαδεύτηκε» από τη σφοδρή σύγκρουση του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ στην Εξεταστική Επιτροπή, Δημήτρη Τζανακόπουλου, με βουλευτές της ΝΔ.

Ακολούθησε άγριος καβγάς, με τον πρόεδρο της Επιτροπής, Γιάννη Κεφαλογιάννη, να υποχρεώνεται να διακόψει τη συνεδρίαση.

Είχε προηγηθεί η κατάθεση του τέως διοικητή της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέοντος, ο οποίος φέρεται να επανέλαβε ότι δεν είχε ενημερώσει τον Πρωθυπουργό για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη.

Επικαλούμενος δε εκ νέου το απόρρητο, δεν θέλησε να γνωστοποιήσει τον λόγο της παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ

Σε δήλωσή του αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του τέως διοικητή της ΕΥΠ, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σχολίασε ότι η επίκληση του απορρήτου από τον κ. Κοντολέοντα και τα κυβερνητικά στελέχη «αποτελεί πραγματική βόμβα στα θεμέλια του δημοκρατικού πολιτεύματος».

Νωρίτερα στο pressroom, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με τα ευρωπαϊκά όργανα για τα ζητήματα των κακόβουλων λογισμικών, πάντοτε όμως με όρους ουσίας και όχι θεάματος, όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε.

Ειδικά για την υπόθεση Ανδρουλάκη, ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι δεν αμφισβητείται από πουθενά ότι η επισύνδεση ήταν απολύτως νόμιμη και «αν κάποιος το αμφισβητεί –συμπλήρωσε– να προσφύγει στη Δικαιοσύνη».

Αναφερόμενος, τέλος, στις αποκαλύψεις –επιβεβαίωση για την παρακολούθηση Πιτσιόρλα– σχολίασε με νόημα ότι «για άλλα πήγαινε η Εξεταστική και άλλα βγαίνουν».

«Αποδεικνύεται, πλέον, η υποκρισία του κ. Τσίπρα και ότι η ΕΥΠ επί των ημερών του παρακολουθούσε πολιτικά πρόσωπα», παρατήρησε ο κ. Οικονόμου. Και έπρεπε να έρθει στο φως η υπόθεση Ανδρουλάκη, τόνισε, για να αποκαλυφθεί ότι ο κ. Τσίπρας είχε συνεχή ενημέρωση, παρότι η ΕΥΠ δεν υπαγόταν τότε στον Πρωθυπουργό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...