168
Στρατιώτες και σωστικά συνεργεία στο σημείο της σύγκρουσης | REUTERS/Stringer

Δεκάδες νεκροί σε σύγκρουση τρένων στο Πακιστάν

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουνίου 2021, 08:58
Στρατιώτες και σωστικά συνεργεία στο σημείο της σύγκρουσης
|REUTERS/Stringer

Δεκάδες νεκροί σε σύγκρουση τρένων στο Πακιστάν

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουνίου 2021, 08:58

Τουλάχιστον 36 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν συγκρούστηκαν δύο συρμοί εξπρές στο νότιο Πακιστάν, το πρωί της Δευτέρας, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία της χώρας.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό των θυμάτων, που δυστυχώς διαρκώς αναθεωρείται επί τα χείρω, 36 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους –οι περισσότεροι κηρύχθηκαν νεκροί μετά τη διακομιδή τους σε κοντινά νοσοκομεία–, ενώ τουλάχιστον άλλοι 50 ήταν τραυματίες.

Αυτό είπε ο Όμαρ Τουφέιλ, ο αξιωματικός της αστυνομίας, στο τηλεοπτικό δίκτυο Geo News.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι ο απολογισμός των θυμάτων είναι ενδεχόμενο να αυξηθεί, καθώς υπάρχουν παραμορφωμένα βαγόνια στα οποία δεν έχουν μπορέσει να φθάσουν τα σωστικά συνεργεία, μολονότι έχουν περάσει πλέον ώρες από τη σύγκρουση, στην περιφέρεια Γκότκι της νότιας πακιστανικής επαρχίας Σιντχ.

Κατά τον Ομάρ Τουφέιλ, υπάρχουν τουλάχιστον 25 άνθρωποι μέσα στο ένα από τα βαγόνια στα οποία δεν έχουν μπορέσει να μπουν μέλη των σωστικών συνεργείων.

Νωρίτερα, η δημόσια πακιστανική ραδιοφωνία μετέδωσε ότι τρένο που εκτελούσε το δρομολόγιο Millat Express (Καράτσι-Σαργκόντα) εκτροχιάστηκε και άλλος συρμός, που εκτελούσε το δρομολόγιο Sir Syed Express (Καράτσι-Ραβαλπίντι), έπεσε πάνω στα βαγόνια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News