363
Δύο αρσενικά θαλάσσια λιοντάρια στην παραλία Λα Τζόλα | Shutterstock

Καλιφόρνια: Θαλάσσια λιοντάρια έτρεψαν σε φυγή αιφνιδιασμένους λουόμενους

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουλίου 2022, 16:47
Δύο αρσενικά θαλάσσια λιοντάρια στην παραλία Λα Τζόλα
|Shutterstock

Καλιφόρνια: Θαλάσσια λιοντάρια έτρεψαν σε φυγή αιφνιδιασμένους λουόμενους

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουλίου 2022, 16:47

Οι ατυχίες που μπορούν να προκύψουν στην παραλία δεν είναι λίγες: μια σαγιονάρα που κόβεται τη λάθος στιγμή, μια ομπρέλα που θυσιάζεται στο αγιάζι, η ανεπιθύμητη παρέα μιας μέδουσας. Κανένας όμως από όσους αποφάσισαν το Σάββατο να κάνουν το μπάνιο τους στη μικρή παραλία Λα Τζόλα, στο Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ, δεν θα μπορούσε να φανταστεί αυτό που συνέβη. 

Στο σύντομο βίντεο που έχει ήδη 10 εκατομμύρια προβολές στο TikTok, δύο θαλάσσια λιοντάρια φαίνονται να τρέχουν στην κατάμεστη παραλία ανάμεσα σε πετσέτες θαλάσσης και ξαπλώστρες, με πανικόβλητους λουόμενους κάθε ηλικίας να απομακρύνονται όσο το δυνατόν γρηγορότερα από την πορεία τους.

@favortown These sea lions made my day yesterday #california ♬ Apple bitten jeans beach boys 1964 – done4dayz

Μπορεί να φαίνεται εκ πρώτης όψεως ότι τα θαλάσσια θηλαστικά είναι επιθετικά προς τους ανθρώπους που έχουν καταλάβει την παραλία, όμως, σύμφωνα με τον Ερικ Ορτζεν ειδικό στα θαλάσσια λιοντάρια στο θεματικό πάρκο «Sea World», τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται. Αν προσέξει κανείς το βίντεο, μπορεί να δει ότι τα θαλάσσια λιοντάρια έχουν πολλές ευκαιρίες να επιτεθούν σε ανθρώπους αλλά δεν το κάνουν. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μια τυπική συμπεριφορά δύο αρσενικών κατά την εποχή της αναπαραγωγής, όπου το ένα κυνηγάει το άλλο σε έναν καυγά εξασφάλισης θηλυκών. 

«Αυτή η συμπεριφορά δεν είναι καθόλου ασυνήθιστη. Ο λόγος που το βίντεο έχει πάρει 10 εκατομμύρια προβολές είναι γιατί όλοι τρέχουν σα να τους κυνηγάει ο Γκοτζίλα», δήλωσε ο Ερικ Ορτζεν στον Guardian. Συμπλήρωσε ότι «μπορεί να φαίνεται αστείο που όλοι τρέχουν, αλλά δεν είναι καθόλου κακή ιδέα». Σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ, η ενδεδειγμένη απόσταση που πρέπει να κρατάει ο άνθρωπος από θαλάσσια λιοντάρια, φώκιες και άλλα είδη τα οποία προστατεύονται τον Νόμο για την Προστασία Θαλάσσιων Θηλαστικών είναι 15 μέτρα. 

«Ακόμα κι αν δεν δαγκώνουν, δεν είναι ωραία αίσθηση να σε πλακώσουν 90-130 κιλά», επισήμανε ο Ερικ Ορτζεν, έστω και κατά λάθος.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...