1135
Η φωτογραφία που ανέβασε στο twitter ο αδελφός του Εμίρη του Κατάρ και ιδιοκτήτη της Παρί | .

Μπορεί το φωτομοντάζ του Σεΐχη να βγει αληθινό;

Sportscaster Sportscaster 26 Αυγούστου 2021, 16:15
Η φωτογραφία που ανέβασε στο twitter ο αδελφός του Εμίρη του Κατάρ και ιδιοκτήτη της Παρί
|.

Μπορεί το φωτομοντάζ του Σεΐχη να βγει αληθινό;

Sportscaster Sportscaster 26 Αυγούστου 2021, 16:15

Η φωτογραφία του Κριστιάνο Ρονάλντο που τον δείχνει να ποζάρει με την μπλε φανέλα της Παρί Σεν-Ζερμέν δίπλα στον Λιονέλ Μέσι, ήταν fake με την πρώτη ματιά. Φωτομοντάζ. Εκτός κι αν ο Αργεντινός πήρε, ξαφνικά, 18 πόντους κι έφτασε τον Πορτογάλο στο ύψος… Κι όμως, έκανε τον γύρο της Ευρώπης. Διότι αυτός που την «ανέβασε» στο Twitter, με το ιντριγκαδόρικο σχόλιο «Ισως; Μακάρι; Μπορεί να συμβεί», δεν είναι… όποιος κι όποιος, αλλά ο αδελφός του Εμίρη του Κατάρ και ιδιοκτήτη της Παρί. Ο πρώτος που είχε ανακοινώσει, στις αρχές Αυγούστου, το deal του γαλλικού συλλόγου με τον μέχρι πρότινος ηγέτη της Μπαρτσελόνα.

Καθώς οδεύουμε προς τη λήξη της θερινής μεταγραφικής περιόδου -τα μεσάνυχτα της 31ης Αυγούστου- μια σειρά από γεγονότα αποδεικνύει οτι η ανάρτηση του Σεΐχη δεν ήταν, απλώς, ευσεβής πόθος. Αυτό που όλοι οι ποδοσφαιρόφιλοι της Γης θεωρούσαν απίθανο, να δουν τον Κριστιάνο και τον Λίο συμπαίκτες, πέρασε στη σφαίρα του πιθανού. Στο «παζλ» εμπλέκονται, ο Κιλιάν Εμπαπέ, ο Φλορεντίνο Πέρεθ, ο Αντρέα Ανιέλι, ο Πεπ Γκουαρντιόλα και ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

Απαραίτητη προϋπόθεση, ώστε να ανοίξει ο δρόμος του Κριστιάνο προς το Παρίσι, είναι να αποχωρήσει από την Παρί «εδώ και τώρα» ο Εμπαπέ. Οι πιθανότητες να συμβεί αυτό, είναι μεγάλες. Οπως επιβεβαίωσε ο αθλητικός της διευθυντής, Λεονάρντο (σε συνέντευξη που παραχώρησε στο RMC), ο 22χρονος γάλλος διεθνής αρνήθηκε -για δεύτερη φορά- την επέκταση του συμβολαίου του, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης κατέθεσε επίσημη πρόταση για την απόκτησή του, ύψους (περίπου) 160 εκατομμυρίων ευρώ.

Η Παρί απέρριψε την προσφορά, με τρόπο που ο πρόεδρος της «Βασίλισσας» χαρακτήρισε «αγενή». Σύμφωνα με την «Parisien», το ποσό που θα ικανοποιούσε την Παρί ανέρχεται στα 220 εκατ. ευρώ. Τόσα της έχει κοστίσει, μαζί με τις αποδοχές του, ο Εμπαπέ, από το 2017 που τον αγόρασε από τη Μονακό μέχρι σήμερα. Αλλά, ακόμη κι αν οι Ισπανοί δεν καταθέσουν νέα, βελτιωμένη πρόταση, είναι βέβαιο ότι θα το ξανασκεφτεί. Ο παίκτης, που από μικρός ονειρεύεται να παίξει στο «Μπερναμπέου», θα πάει στη Μαδρίτη έτσι κι αλλιώς. Αν η Παρί δεν τον παραχωρήσει τώρα, το επόμενο καλοκαίρι θα τον δει να αποχωρεί ως ελεύθερο, χωρίς να εισπράξει ούτε σεντ. Το θέμα είναι, μήπως το ξανασκεφτεί και η Ρεάλ. Είναι πολλά τα λεφτά, για μια μεταγραφή που του χρόνου μπορεί να γίνει εντελώς ανέξοδα.

Οι Αραβες της Παρί δεν είχαν ενδιαφερθεί για τον Ρονάλντο, επειδή πίστευαν οτι θα μπορούσαν να κρατήσουν τον Εμπαπέ. Τώρα, όμως, το σκέφτονται σοβαρά. Θα έχουν πετύχει και έναν επικοινωνιακό θρίαμβο, αν καταφέρουν να «χωρέσουν» τους δύο κορυφαίους ποδοσφαιριστές του καιρού μας στην ίδια ομάδα. Αν «χαλάσει» το τρίο Μέσι – Νεϊμάρ – Εμπαπέ, το Μέσι – Νεϊμάρ – Ρονάλντο θα είναι εξίσου εντυπωσιακό. Στη Γιουβέντους δεν θα χρειαστεί να καταβάλουν πάνω από 25-30 εκατομμύρια ευρώ (που για παίκτη 36 ετών δεν είναι και λίγα, ακόμη κι αν πρόκειται για τον «βιονικό» Πορτογάλο με τα 46 γκολ την περασμένη σεζόν, με τη Γιουβέντους και την εθνική του ομάδα). Στον ίδιο, όμως, θα πρέπει να δώσουν «ακατέβατα» τα 30 εκατ. ευρώ ετησίως που ζητάει. Ο εγωϊσμός του δεν θα δεχτεί τίποτα λιγότερο, από μια ομάδα στην οποία ο Μέσι αμείβεται ακόμη καλύτερα.

Μια, ακόμη, προϋπόθεση είναι, βεβαίως, η Γιουβέντους να πουλήσει τον Ρονάλντο. Θέλει να το κάνει. Πρώτον, επειδή είναι η τελευταία της ευκαιρία να πάρει πίσω κάποια χρήματα (του χρόνου θα είναι ελεύθερος). Και, δεύτερον, γιατί το συμβόλαιό του (28 εκατ. ευρώ το χρόνο) είναι -σχεδόν- τετραπλάσιας αξίας από εκείνο του δεύτερου πιο ακριβοπληρωμένου παίκτη της (Ματάις ντε Λιχτ). Οταν ο Αντρέα Ανιέλι του είχε προσφέρει αυτά τα χρήματα, πίστευε οτι ο «CR7» θα του έφερνε στο Τορίνο το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ. Τώρα, όμως, έπειτα από τρεις πρόωρους αποκλεισμούς στην Ευρώπη (από Αγιαξ, Λιόν και Πόρτο) και την απώλεια του εφετινού τίτλου στη Serie A, το ίδιο ποσό φαντάζει υπερβολικό.

Τρίτη προϋπόθεση είναι, ο Ρονάλντο να παραχωρηθεί στην Παρί, κι όχι σε κάποια από τις δύο ομάδες του Μάντσεστερ. Σύμφωνα με την Equipe, ο Κριστιάνο βλέπει την προοπτική της Σίτι με καλό μάτι, όμως οι «Πολίτες» δεν… τρελαίνονται να τον αποκτήσουν. Οπως ανέφερε στο «Sky Italia» ο Τζιανλούκα ντι Μάρτζιο, του προσφέρουν συμβόλαιο με τα μισά χρήματα απ’ όσα ζητάει (14-15 εκατ. ευρώ το χρόνο), και στη Γιουβέντους… ούτε σεντ. Πολλοί αναρωτιούνται: αν ο Γκουαρντιόλα δεν ενδιαφέρθηκε για τον Μέσι, που ήταν ελεύθερος, θα αφήσει τον σύλλογο να πληρώσει για τον Ρονάλντο; Ο Καταλανός δεν ήθελε, απλώς, έναν επιθετικό, αλλά έναν συγκεκριμένο: τον Χάρι Κέιν, που, όπως ανακοινώθηκε, θα παραμείνει στην Τότεναμ.

Αν ο Γκουαρντιόλα επιμείνει να αγοράσει έναν φορ, αυτός θα είναι -πιθανότατα- ο Λεβαντόφσκι. Του αρέσει πολύ ο εξαιρετικός πολωνός «στράικερ», αν και η Μπάγερν Μονάχου μάλλον ζητάει πολλά (100 εκατ. ευρώ) για έναν 33χρονο παίκτη. Τον επιθετικό των Βαυαρών, πάντως, τον… ορέγεται και η Παρί.

Οσο για τη Γιουνάιτεντ, εκεί αναζητούν αγοραστές για παίκτες τους, προκειμένου να μειώσουν το μπάτζετ. Κι αν τους περισσέψουν χρήματα, προτεραιότητά τους είναι η ενίσχυση της μεσαίας γραμμής. Με το μυαλό, βεβαίως, στον Ερλινγκ Χάαλαντ, τον οποίο θα προσπαθήσουν να αποκτήσουν το επόμενο καλοκαίρι. Εφέτος είναι… απλησίαστος. Μετά την πώληση του Τζέιντον Σάντσο στη Γιουνάιτεντ, η Ντόρτμουντ δεν θέλει να χάσει τώρα και το άλλο μεγάλο της «αστέρι». Εκτός κι αν βρεθεί η ομάδα που θα της δώσει 175 εκατ. ευρώ για τον χαρισματικό νορβηγό φορ – τόσο τον έχει τιμολογήσει.

Μέχρι στιγμής, μεταγραφές έχουν γίνει σημαντικές – και διόλου ευκαταφρόνητης αξίας. Η μετακίνηση του Τζακ Γκρίλις από την Αστον Βίλα στη Μάντσεστερ Σίτι με 117 εκατ. ευρώ είναι, προσώρας, η πιο ακριβή αυτού του καλοκαιριού, και η έκτη ακριβότερη όλων των εποχών. Η Τσέλσι ξόδεψε 115 εκατ. ευρώ για να φέρει πίσω στο Λονδίνο τον Ρομέλου Λουκάκου. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σχεδόν 150 εκατ. ευρώ μόνο για δύο παίκτες: τον Τζέιντον Σάντσο και τον Ραφαέλ Βαράν. Η Παρί, 70 εκατ. ευρώ για τον Ασράφ Χακίμι (της Ιντερ). Η Αρσεναλ, 58 εκατ. ευρώ για τον Μπεν Γουάιτ. Η Μπάγερν Μονάχου, 43 εκατ. ευρώ για τον Νταγιό Ουπαμεκανό, που είναι η τρίτη ακριβότερη μεταγραφή της ιστορίας της. Η Ρόμα, 40 εκατ. ευρώ για τον Τάμι Εϊμπραχαμ (της Τσέλσι).

Οι σύλλογοι των «Big-5» πρωταθλημάτων έχουν, ήδη, δαπανήσει πάνω από 2 δισεκατομμύρια ευρώ (όλοι μαζί) για νέους παίκτες, παρά τις μεγάλες ζημιές που κατέγραψαν λόγω της πανδημίας. Κι όμως, οι μεταγραφές που προκάλεσαν τον μεγαλύτερο «ντόρο» έγιναν… τζάμπα: του Λιονέλ Μέσι, του Σέρχιο Ράμος, του Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα και του Τζορτζίνιο Βαϊνάλντουμ στην Παρί.

Το «κερασάκι στην τούρτα» αυτής της μεταγραφικής περιόδου θα ήταν η μετακίνηση του Χάρι Κέιν στη Σίτι. Ο 28χρονος φορ, ο κορυφαίος στο Νησί, είχε αποχαιρετήσει τους οπαδούς της παλιάς του ομάδας από τις 19 Μαΐου, όμως η Τότεναμ περιφρόνησε τα 150 εκατ. ευρώ που της προσφέρθηκαν, και δεν τον άφησε να φύγει. Η πιο «σίγουρη» μεταγραφή δεν πραγματοποιήθηκε. Αντ’ αυτής, μπορεί να ζήσουμε ένα «ντόμινο» που κανείς δεν είχε φανταστεί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...