274
|

Bloomberg: Δεν βρέθηκαν στοιχεία για «ύποπτες» πληρωμές της Νοvartis σε έλληνες αξιωματούχους

Protagon Team Protagon Team 20 Μαρτίου 2019, 15:45

Bloomberg: Δεν βρέθηκαν στοιχεία για «ύποπτες» πληρωμές της Νοvartis σε έλληνες αξιωματούχους

Protagon Team Protagon Team 20 Μαρτίου 2019, 15:45

Την ώρα που η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη ετοιμάζεται για τις πρώτες κλητεύσεις εμπλεκόμενων προσώπων στην υπόθεση Novartis, η ελβετική φαρμακοβιομηχανία υποστηρίζει ότι από την εσωτερική έρευνα που έγινε, δεν προέκυψαν  στοιχεία για δωροδοκία κυβερνητικών αξιωματούχων στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, που επικαλείται σχετική ενημέρωση από εκπρόσωπο της ελβετικής φαρμακοβιομηχανίας, κατά την έσωτερική έρευνα στη Νovartis Hellas δεν εντοπίστηκαν αποδεικτικά στοιχεία δωροδοκίας αξιωματούχων του ελληνικού Κράτους.

Επικαλούμενο email εκπροσώπου της εταιρείας, το ειδησεογραφικό πρακτορείο, ανέφερε σε δημοσίευμά του ότι από τα στοιχεία που εξετάστηκαν, δεν προέκυψαν “ύποπτες” πληρωμές σε κυβερνητικούς αξιωματούχους, ούτε προνομιακή τιμολόγηση των προϊόντων της.

Η Εισαγγελία Διαφθοράς πάντως, υπό την Ελένη Τουλουπάκη, φέρεται αποφασισμένη να προχωρήσει στην κλήτευση εμπλεκομένων προσώπων, με την ιδιότητα των υπόπτων διάπραξης αδικημάτων, και αυτό παρά το γεγονός ότι δεν έχει βρεθεί το επιλήψιμο ή έστω ύποπτο στους λογαριασμούς  τους.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, που επικαλείτο «καλά πληροφορημένες» πηγές του Εφετείου, η εισαγγελική έρευνα είναι πια «ώριμη» και ανάμεσα στα πρόσωπα για τα οποία έχουν ενδείξεις οι εισαγγελείς, περιλαμβάνονται και τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που στοχοποιήθηκαν από την κυβερνητική πλειοψηφία κατά την κοινοβουλευτική διαδικασία του περασμένου Μαΐου.

Την ίδια στιγμή ωστόσο, οι ίδιες πηγές παραδέχονται ότι μέχρι στιγμής «σε ό,τι αφορά αμιγώς πολιτικά πρόσωπα», δεν έχουν εντοπιστεί ύποπτα χρηματικά ποσά, οπότε και θεωρείται δύσκολο να συνδεθούν -πόσω μάλλον να κατηγορηθούν- με το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Για να συντηρηθεί όμως το όλο θέμα, αφήνεται να λέγεται ότι  οι εισαγγελείς έχουν στη διάθεση τους άλλα στοιχεία, φερόμενα ως επαρκή για να στηριχθεί η κατηγορία της δωροδοκίας, όπως από τα κατασχεθέντα ηλεκτρονικά αρχεία της εταιρίας, μαρτυρικές καταθέσεις κ.α..

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...