416
Στο φετινό Forum συμμετέχουν περισσότεροι από 35 διακεκριμένοι ομιλητές | athensenergyforum.com

Athens Energy Forum 2018: Ενεργειακή ασφάλεια και επενδύσεις

Protagon Team Protagon Team 30 Ιανουαρίου 2018, 16:24
Στο φετινό Forum συμμετέχουν περισσότεροι από 35 διακεκριμένοι ομιλητές
|athensenergyforum.com

Athens Energy Forum 2018: Ενεργειακή ασφάλεια και επενδύσεις

Protagon Team Protagon Team 30 Ιανουαρίου 2018, 16:24

Κορυφαίοι εκπρόσωποι του πολιτικού και επιχειρηματικού χώρου και ειδικοί εμπειρογνώμονες στον ενεργειακό τομέα από την Ελλάδα, την Ευρώπη, την Αμερική και τη Μέση Ανατολή, συμμετέχουν στο φετινό «Athens Energy Forum 2018».

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, θα ανοίξει τις εργασίες του Φόρουμ.

Η The New York Times, σε συνεργασία με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και τον ΣΚΑΪ, με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουν την οργάνωση του «Athens Energy Forum 2018- Energy Security and Strategic Investments: The Way Forward», του μεγάλου Ενεργειακού Φόρουμ για τις ενεργειακές και γεωπολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή. Το Athens Energy Forum 2018 οργανώνεται με τη συνεργασία της εταιρείας Συμεών Γ. Τσομώκος Α.Ε. και θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο Athens Hilton, την Πέμπτη και Παρασκευή, 15-16 Φεβρουαρίου, 2018.

Στόχος του Athens Energy Forum 2018, το οποίο οργανώνεται για έκτη χρονιά στην Αθήνα, είναι να χαρτογραφήσει τις τρέχουσες εξελίξεις στον χώρο της ενέργειας, σε μία περίοδο έντονων γεωπολιτικών ανακατατάξεων. Εκπρόσωποι διεθνών φορέων για τη χάραξη πολιτικής και κορυφαία στελέχη διεθνών επιχειρήσεων θα συζητήσουν τα νέα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Ελλάδα και την Κύπρο, τα οποία δημιουργούν νέες δυνατότητες για επενδύσεις στη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου. Μεταξύ των άλλων θεμάτων, το συνέδριο θα ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα των ΑΠΕ, της ενεργειακής απόδοσης και της τεχνολογικής καινοτομίας καθώς επίσης της δυναμικής της εγχώριας και περιφερειακής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου.

Στο φετινό Forum συμμετέχουν περισσότεροι από 35 διακεκριμένοι ομιλητές, μεταξύ αυτών:

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Πάιτ, η βρετανίδα πρέσβης Kate Smith, o Κωνσταντίνος Σκρέκας επικεφαλής του τομέα Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Νέας Δημοκρατίας, ο καθηγητής Γιάννης Μανιάτης πρώην υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ο Nabil Fahmy πρώην υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου, ο Udi Adiri γενικός διευθυντής του υπουργείου Ενέργειας Ισραήλ, ο Μανούσος Μανουσάκης πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, ο Γιάννης Μπασιάς πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων, η Defne Sadiklar-Arslan γενική διευθύντρια του Atlantic Council Turkey, o Bernard Clement αντιπρόεδρος για την Κασπία και την Ανατολική Ευρώπη της Total, ο Albert Nahas αντιπρόεδρος Διεθνών Σχέσεων της Tellurian Inc, ο Laurent- Charles Thery διευθυντής Διεθνούς Ανάπτυξης της GRTGaz, ο Σταύρος Γούτσος αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, ο Ντίνος Μπενρουμπή, ο γενικός διευθυντής ηλεκτρικής ενέργειας της Μυτιληναίος ΑΕ, η Κατερίνα Παπαλεξανδρή country manager Ελλάδος του TAP, ο Νίκος Χατζηαργυρίου πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΔΔΗΕ, ο Γιάννης Γρηγορίου γενικός Διευθυντής Ερευνας και Παραγωγής Υδρογονανθράκων των ΕΛΠΕ, o Δρ Θεόδωρος Τσακίρης επίκουρος καθηγητής Γεωπολιτικής και Υδρογονανθράκων, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και άλλοι σημαντικοί ομιλητές.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Συνεδρίου, εδώ.