303
Η Κάιλι Μινόγκ λιάζεται στις παραλίες της Αυστραλίας στο διαφημιστικό για τη χώρα της | YouTube

Απόδραση από το Brexit στην Αυστραλία προτείνει η Κάιλι Μινόγκ

Protagon Team Protagon Team 27 Δεκεμβρίου 2019, 14:37
Η Κάιλι Μινόγκ λιάζεται στις παραλίες της Αυστραλίας στο διαφημιστικό για τη χώρα της
|YouTube

Απόδραση από το Brexit στην Αυστραλία προτείνει η Κάιλι Μινόγκ

Protagon Team Protagon Team 27 Δεκεμβρίου 2019, 14:37

Ενα από τα πιο γνωστά «εξαγώγιμα προϊόντα» της, την ποπ σταρ Κάιλι Μινόγκ, έριξε στη μάχη του τουρισμού η Αυστραλία, η οποία στοχεύει στους βρετανούς τουρίστες στην εποχή μετά την έξοδο της χώρας τους από την ΕΕ.

Στο τρίλεπτο διαφημιστικό, που κόστισε 15 εκατ. δολάρια Αυστραλίας (10 εκατ. ευρώ), παρουσιάζονται όλα όσα τραβούν στη χώρα τους επισκέπτες της.

Βλέπουμε παραλίες, άγρια φύση, ζώα που δεν υπάρχουν πουθενά αλλού, όπως και «ντόπιοι που μιλούν τη γλώσσα σου». Μαζί με την τραγουδίστρια εμφανίζονται διάσημοι αθλητές, όπως η κορυφαία τενίστρια Ας Μπάρτι και ο ολυμπιονίκης κολυμβητής  Ιαν Θορπ, γράφει ο Guardian.

Καθόλου τυχαία το διαφημιστικό παίχτηκε στη Βρετανία λίγο πριν από το χριστουγεννιάτικο μήνυμα της Ελισάβετ Β’.

Οι Αυστραλοί κλείνουν το μάτι στη μονάρχη, που (τυπικά) είναι επικεφαλής της χώρας τους. Η Μινόγκ εμφανίζεται σε ένα σαλονάκι, που όπως μαθαίνουμε, είναι στο Σάντριγχαμ. Δεν πρόκειται όμως για την κατοικία της βασίλισσας, αλλά για το ομώνυμο προάστιο της Μελβούρνης.

Το τραγούδι «Matesong» (σε μια ελεύθερη μετάφραση «το τραγούδι του κολλητού») μιλά ειδικά για τα προβλήματα της μετά το Brexit εποχής. Η λύση, μας λέει η Κάιλι, είναι στα κουόκα, ένα σπάνιο και χαριτωμένο μαρσιποφόρο, τόσο άκακο που οι τουρίστες (και η Μινόγκ) βγάζουν σέλφι μαζί του.

Δυστυχώς, το timing δεν είναι πολύ καλό για την Αυστραλία, που πλήττεται από τον καύσωνα και από τις χειρότερες δασικές πυρκαγιές των τελευταίων δεκαετιών. Η εικόνα της ανέμελης χώρας με τους γαλάζιους ουρανούς δεν έχει κάποια σχέση με το σκοτεινό τοπίο από τις πυρκαγιές.

Από την άλλη, ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον, μέσα σε όλες τις καταστροφές που πλήττουν τη χώρα του, αποφάσισε να πάει διακοπές στη Χαβάη. Ενας άνθρωπος που κάποτε ήταν επικεφαλής του αυστραλιανού ΕΟΤ, θα έπρεπε να επιλέξει τη χώρα του – ή να μην πάει καθόλου διακοπές μέσα σε αυτή τη συγκυρία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...