298
Κουρείο στην Αθήνα (φωτογραφία αρχείου) | SOOC/Nick Paleologos

Από τώρα «χαμός» για ένα ραντεβού στα κομμωτήρια όταν αρθούν τα μέτρα

Protagon Team Protagon Team 8 Απριλίου 2020, 19:04
Κουρείο στην Αθήνα (φωτογραφία αρχείου)
|SOOC/Nick Paleologos

Από τώρα «χαμός» για ένα ραντεβού στα κομμωτήρια όταν αρθούν τα μέτρα

Protagon Team Protagon Team 8 Απριλίου 2020, 19:04

Ενα περίπου μήνα μετά το κλείσιμο των κομμωτηρίων σε όλη τη χώρα, έχουν αρχίσει και φαίνονται οι… επιπτώσεις τόσο σε γυναίκες όσο και σε άντρες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πελάτες ήδη σπεύδουν να κλείσουν ραντεβού, παίρνοντας σειρά προτεραιότητας, ώστε να είναι από τους πρώτους που θα φροντίσουν την κόμμωσή τους όταν αρθούν τα περιοριστικά μέτρα.

Οπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου Κουρέων και Κομμωτών Θεσσαλονίκης και Περιχώρων Παύλος Κολοβός, οι πελάτες επικοινωνούν με τους κομμωτές τους θέλοντας να διασφαλίσουν ότι θα μπορέσουν να τους επισκεφθούν αμέσως μόλις λήξει αυτή η περίοδος. «Θεωρητικά, αν κάναμε έναν γρήγορο υπολογισμό, είναι ήδη κλεισμένες οι δύο πρώτες  εβδομάδες (μετά την άρση των μέτρων)», λέει ο κ. Κολοβός, που ασκεί το συγκεκριμένο επάγγελμα εδώ και 35 χρόνια.

Κάποιοι κομμωτές δίνουν, μάλιστα, οδηγίες, μέσω τηλεφώνου ή βιντεοκλήσης για απλές διαδικασίες, ώστε να υπάρξει ένα μικρό «συμμάζεμα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Κολοβός.

«Δίνουμε συμβουλές, κυρίως σε άνδρες, προκειμένου να κουρευτούν μέχρι να τους πιάσουμε και πάλι στα χέρια μας εμείς», λέει και εξηγεί πως για τις γυναίκες είναι λίγο πιο περίπλοκη η κατάσταση, διότι μία από τις βασικές υπηρεσίες, η βαφή των μαλλιών, δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση στο σπίτι.

«Φροντίζουμε να τις καθοδηγούμε, ώστε να μην προβούν σε αποτυχημένες απόπειρες και αντιμετωπίσουμε μετά τη δυσκολία να επαναφέρουμε τα μαλλιά στην προηγούμενή τους μορφή», εξηγεί ο πρόεδρος του Σωματείου Κουρέων και Κομμωτών Θεσσαλονίκης και Περιχώρων, που αριθμεί περίπου 1700 μέλη.

Στη σελίδα του σωματείου στο Facebook, υπάρχουν και οδηγίες αυτοπεριποίησης γι’ αυτή την περίοδο.

Σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες για κομμωτές που δουλεύουν σε σπίτια αυτό τον καιρό, ο ταμίας του Σωματείου Γιάννης Τριανταφύλλου παροτρύνει τους πελάτες να μην προβαίνουν σε αυτές στις κινήσεις, για να προστατεύσουν τον εαυτό τους και την οικογένειά τους, ενόσω είναι σε ισχύ τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό.