244
Η Τροχαία θα είναι υπεύθυνη για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στα αυτοκίνητα όπου επιβαίνουν ανήλικοι κάτω των 12 ετών | Shutterstock

Από πού ξεκινά η άμεση (και πλήρης) εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουλίου 2019, 12:43
Η Τροχαία θα είναι υπεύθυνη για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στα αυτοκίνητα όπου επιβαίνουν ανήλικοι κάτω των 12 ετών
|Shutterstock

Από πού ξεκινά η άμεση (και πλήρης) εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουλίου 2019, 12:43

Από τις δημόσιες υπηρεσίες και το κτίριο του Κοινοβουλίου ξεκινά άμεσα η αυστηρή εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου και τους επόμενους μήνες αναμένεται να επεκταθεί σε όλα τα σημεία υγειονομικού ενδιαφέροντος και μη, που προβλέπονται από τον νόμο. Αυτό αποφασίστηκε σε προγραμματισμένη συνάντηση που είχαν την Τετάρτη στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Στη συνάντηση αποφασίστηκε η ενεργοποίηση χωρίς αστερίσκους και αναβολές, όλων των ελεγκτικών μηχανισμών, με τον ρόλο της Αστυνομίας να είναι καθοριστικός ως προς την εφαρμογή των προβλέψεων του νόμου.

Σύντομα θα λειτουργήσει και πάλι η γραμμή καταγγελιών 1142, θα γίνονται αιφνιδιαστικοί έλεγχοι από την Αστυνομία και τη Δημοτική Αστυνομία και θα επιβάλλονται τα πρόστιμα που επίσης προβλέπονται και ξεκινούν από 50 ευρώ για τους παραβάτες και φτάνουν τα 500 ευρώ για τους καταστηματάρχες. Στους ελέγχους θα συμμετέχουν επίσης λιμενικοί και επιθεωρητές υγείας.

Μάλιστα, ο Πρωθυπουργός ζήτησε από τον υπουργό Υγείας να τον κρατά ενήμερο για τις κινήσεις που έχει σχεδιάσει, αλλά και για τα πρακτικά θέματα που ανακύπτουν και «κολλούν» τη διαδικασία του συντονισμού των ενεργειών όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την εφαρμογή του νόμου.

Και στα ΙΧ όπου επιβαίνουν ανήλικοι

Εκτός από όλους τους δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους εργασίας, παροχής υπηρεσιών Υγείας, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, κλειστούς χώρους αναμονής, αεροδρόμια, σταθμούς μέσω μαζική μεταφοράς και επιβατικών σταθμών λιμένων, στα παντός είδους κυλικεία και μέσα μαζικής μεταφοράς συμπεριλαμβανομένων των ταξί, το κάπνισμα βάσει του ισχύοντος νόμου απαγορεύεται και στα αυτοκίνητα, ιδιωτικής και δημοσίας χρήσης, με επιβάτες ανηλίκους κάτω των 12 ετών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...