149
. | IntimeNews

Απαγόρευση κυκλοφορίας μέχρι τη Δευτέρα σε δάση και άλση

Protagon Team Protagon Team 5 Αυγούστου 2021, 21:32
.
|IntimeNews

Απαγόρευση κυκλοφορίας μέχρι τη Δευτέρα σε δάση και άλση

Protagon Team Protagon Team 5 Αυγούστου 2021, 21:32

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα ισχύσει μέχρι τη Δευτέρα 9 Αυγούστου, απαγορεύθηκε σε ολόκληρη τη χώρα η μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε δάση, εθνικούς δρυμούς, περιοχές Natura και άλση, λόγω αυξημένου κινδύνου εμφάνισης νέων πυρκαγιών.

Ταυτόχρονα, για το ίδιο χρονικό διάστημα απαγορεύεται κάθε δραστηριότητα ή εργασία που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, όπως οξυγονοκόλληση ή καύση εύφλεκτης ύλης.

Για κάθε παράβαση, εκτός από τις σοβαρές ποινικές κυρώσεις, προβλέπεται στην πρώτη περίπτωση πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ και στη δεύτερη, πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ.

Μάλιστα, η υπηρεσία επικοινωνιών έκτακτης ανάγκης 112 έστειλε μήνυμα προειδοποίησης για κίνδυνο πυρκαγιάς εντός των επόμενων ημερών.

Στο μεταξύ, σε κλείσιμο των πάρκων και αλσών αρμοδιότητάς της προχώρησε η Περιφέρεια Αττικής για λόγους ασφάλειας και περιορισμού του κινδύνου πυρκαγιάς, με εντολή του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη.

Μεταξύ αυτών είναι το Πάρκο Τρίτση, το Πεδίον του Αρεως, ο λόφος Φινοπούλου και το Αττικό Αλσος και η κατάσταση θα αξιολογείται ανάλογα με τα νέα δεδομένα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...