195
O Λουίτζι Ντι Μάιο από κατήγορος βρέθηκε στη θέση του ελεγχόμενου | REUTERS/Alessandro Bianchi

Αντιμέτωπος με οικογενειακό σκάνδαλο ο «διώκτης της διαφθοράς» Λουίτζι Ντι Μάιο

Protagon Team Protagon Team 29 Νοεμβρίου 2018, 13:58
O Λουίτζι Ντι Μάιο από κατήγορος βρέθηκε στη θέση του ελεγχόμενου
|REUTERS/Alessandro Bianchi

Αντιμέτωπος με οικογενειακό σκάνδαλο ο «διώκτης της διαφθοράς» Λουίτζι Ντι Μάιο

Protagon Team Protagon Team 29 Νοεμβρίου 2018, 13:58

Εν μέσω του μπραντεφέρ με τις Βρυξέλλες για τον ιταλικό προϋπολογισμό, ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων και υπουργός Εργασίας, Λουίτζι Ντι Μάιο, αντιμετωπίζει ένα εντελώς διαφορετικό πρόβλημα: Σύμφωνα με την εκπομπή «Le lene» που προβάλλεται από κανάλι του τηλεοπτικού ομίλου Μπερλουσκόνι, o πατέρας του απασχολούσε σε εταιρεία κατασκευών που διατηρεί στην ευρύτερη περιοχή της Νάπολης, ανασφάλιστους εργάτες.

Ο ίδιος ο Ντι Μάιο αρκέστηκε να πει ότι «δεν γνώριζε απολύτως τίποτα» και σε κάθε περίπτωση, όπως σημείωσε, η συγκεκριμένη συμπεριφορά του πατέρα του είναι καταδικαστέα. «Μπορώ να τον ρωτήσω τι έχει κάνει στη ζωή του, αλλά συνήθως οι πατεράδες δεν τα λένε αυτά στους γιους τους», είπε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Εργασίας.

Ο ιταλικός Τύπος πάντως κρατά ψηλά το θέμα, αναφέροντας ότι η τηλεοπτική εκπομπή που είχε το σχετικό ρεπορτάζ, σκοπεύει να δώσει συνέχεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κίνημα των Πέντε Αστέρων αυτοπαρουσιάζεται ως η κύρια δύναμη καταπολέμησης της διαφθοράς και της μαύρης εργασίας, με τον ίδιο τον Ντι Μάιο να έχει επανειλημμένως αναφερθεί σε ύποπτες επιχειρηματικές συναλλαγές – συμφωνίες του πατέρα του πρώην πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι.

Ο Ρέντσι μάλιστα είχε καταγγείλει ότι η ζωή του πατέρα του καταστράφηκε από τη ρητορική μίσους των Πέντε Αστέρων εναντίον του.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...