548
Αντιεμβολιαστές διαδηλώνουν προ δύο εβδομάδων στη Θεσσαλονίκη | INTIMEnews

Αντιεμβολιαστής κόλλησε επίτηδες για πιστοποιητικό και μετά τη μητέρα του που κατέληξε – Παρέμβαση εισαγγελέα

Protagon Team Protagon Team 27 Δεκεμβρίου 2021, 15:04
Αντιεμβολιαστές διαδηλώνουν προ δύο εβδομάδων στη Θεσσαλονίκη
|INTIMEnews

Αντιεμβολιαστής κόλλησε επίτηδες για πιστοποιητικό και μετά τη μητέρα του που κατέληξε – Παρέμβαση εισαγγελέα

Protagon Team Protagon Team 27 Δεκεμβρίου 2021, 15:04

Δεν έχει τέλος, ούτε όρια, η παράνοια των πάσης φύσεως αρνητών – αντιεμβολιαστών, με μία ακόμη περίπτωση να προκαλεί την παρέμβαση του εισαγγελέα. Ο λόγος για αντιεμβολιαστή στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος σύμφωνα με τοπικά μέσα, κόλλησε εσκεμμένα κορονοϊό, μόνο και μόνο για να πάρει πιστοποιητικό νόσησης, αλλά στη συνέχεια μετέδωσε τον ιό στην ίδια του τη (μερικώς εμβολιασμένη) μητέρα, με αποτέλεσμα η ηλικιωμένη να νοσήσει σοβαρά και να καταλήξει.

Οπως μάλιστα αποκαλύπτεται, καθ’ όλη τη διάρκεια της νόσησής του ο αντιεμβολιαστής γιος συμβουλευόταν αδιαλείπτως τον «γνωστό» βολιώτη παθολόγο που «παίζει» από τη αρχή της πανδημίας με την υγεία και άλλων ασθενών Covid-19, οδηγώντας τους στον θάνατο (περισσότερα για την επικίνδυνη δράση του εδώ).

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζήτησε από την εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης να παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, ζητώντας να διακριβωθεί αφενός αν στοιχειοθετείται μετάδοση μολυσματικών ασθενειών που έχει ως αποτέλεσμα τον θάνατο (της ηλικιωμένης) και αφετέρου, αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της έκθεσης που είχε ως αποτέλεσμα θάνατο και της έκθεσης που είχε ως αποτέλεσμα βαριά σωματική βλάβη.

Το δεύτερο ακριβώς σκέλος αφορά τον προαναφερθέντα γιατρό που συνέστησε σε μητέρα και γιο να μην πάνε σε νοσοκομείο, να προμηθευτούν συσκευή οξυγόνου και να παραμείνουν στο σπίτι ώστε να αντιμετωπίσουν μόνοι τους τη λοίμωξη Covid- 19.

Aξίζει να σημειωθεί ότι τα αδικήματα που σχετίζονται με τον θάνατο της ηλικιωμένης είναι σε βαθμό κακουργήματος.

Το εν λόγω περιστατικό είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας έπειτα από καταγγελία συγγενικού προσώπου της θανούσης στο voria.gr.

Σύμφωνα με την καταγγελία, o δηλωμένος αντιεμβολιαστής γιος που θεωρούσε –και, το κυριότερο, εξακολουθεί να θεωρεί– την Covid-19 «μία απλή γρίπη», θέλησε να λάβει πιστοποιητικό νόσησης, ώστε να μη χρειαστεί να κάνει το εμβόλιο, και εσκεμμένα δεν τηρούσε πιστά τα μέτρα καταπολέμησης της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Τελικά, πριν από περίπου έναν μήνα, «κατάφερε» να κολλήσει, στη συνέχεια όμως –εν αγνοία του, όπως λέγεται– μετέδωσε τον ιό στη μερικώς εμβολιασμένη ηλικιωμένη μητέρα του.

Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, η ηλικιωμένη γυναίκα είχε καθυστερήσει τον εμβολιασμό της, καθώς φοβόταν για επιπλοκές και είχε επηρεαστεί από τις διφορούμενες απόψεις του περίγυρού της. Τελικά, όμως, αποφάσισε να εμβολιαστεί μετά την επιβολή περιορισμών στην είσοδο σε κλειστούς χώρους για τους ανεμβολίαστους, καθώς και μετά την προτροπή μελών του οικογενειακού κύκλου της.

Ενώ είχε κάνει μόνον την πρώτη δόση του εμβολίου, η γυναίκα ήρθε σε επαφή με τον γιο της (που ήδη νοσούσε με Covid-19) και λίγες ημέρες αργότερα παρουσίασε συμπτώματα της λοίμωξης.

Οπως προαναφέρθηκε, ο γιος, καθ’ όλη τη διάρκεια της νόσησής του, συμβουλευόταν τον βολιώτη αρνητή γιατρό, ο οποίος φέρεται να τους συνέστησε –σύμφωνα και με την «επαναστατική θεραπεία» που διαφήμιζε– να πάρουν μηχάνημα παροχής οξυγόνου στο σπίτι και να μην πανε στο νοσοκομείο, ακόμα και όταν ο κορεσμός του οξυγόνου έπεσε κάτω από 90.

Οταν όμως ο κορεσμός του οξυγόνου της μητέρας έπεσε στο 75, μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου και διαγνώστηκε με οξεία πνευμονία.

Λίγες μέρες αργότερα, η ηλικιωμένη κατέληξε από επιπλοκές του κορονοϊού, ενώ και ο γιος της συνεχίζει να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στους πνεύμονες.

Απίστευτο και όμως αληθινό; Ο γιος εξακολουθεί να αρνείται μέχρι και σήμερα ότι κόλλησε κορονοϊό τη μητέρα του. Οπως υποστηρίζει,  ήταν η μερικώς εμβολιασμένη εμβολιασμένη μητέρα του αυτή που τον κόλλησε, ενώ παραμένει αντίθετος στον εμβολιασμό κατά της Covid-19!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...