233
Ο βέλγος πρωθυπουργός μιλά στους δημοσιογράφους | REUTERS/Johanna Geron/Pool/

Βέλγιο: Πιο κοντά στον υποχρεωτικό εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού

Protagon Team Protagon Team 27 Δεκεμβρίου 2021, 14:53
Ο βέλγος πρωθυπουργός μιλά στους δημοσιογράφους
|REUTERS/Johanna Geron/Pool/

Βέλγιο: Πιο κοντά στον υποχρεωτικό εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού

Protagon Team Protagon Team 27 Δεκεμβρίου 2021, 14:53

Το Βέλγιο ίσως γίνει η έβδομη χώρα στον κόσμο που θα καταστήσει υποχρεωτικό για τον γενικό πληθυσμό τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού.

Εχουν προηγηθεί οι Ινδονησία, Μικρονησία, Τατζικιστάν, Τουρκμενιστάν, πριν από λίγες ημέρες ο Ισημερινός, και, στην Ευρώπη, η Αυστρία.

«Είμαι έτοιμος να σκεφτώ τον υποχρεωτικό εμβολιασμό», δήλωσε για πρώτη φορά ο πρωθυπουργός του Βελγίου, Αλεξάντερ Ντε Κρο, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη φλαμανδόφωνη εφημερίδα De Zondag.

Ο βέλγος πρωθυπουργός είπε ότι «η παραλλαγή Ομικρον δεν θα είναι το τελευταίο κύμα» και τόνισε ότι «θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό».

Για να γίνει αυτό, είπε ότι είναι απαραίτητα κάποια μέτρα, όπως επιπλέον κρεβάτια στην Εντατική ή ακόμα και υποχρεωτικός εμβολιασμός, τον οποίο ο Ντε Κρο δεν υποστήριζε έως τώρα.

Σε αρκετές περιπτώσεις είχε πει ότι δεν επιθυμούσε να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, τονίζοντας ότι πιστεύει περισσότερο στην πειθώ παρά στην επιβολή.

Ωστόσο, στη συνέντευξή του ανέφερε συγκεκριμένα: «Ο στόχος είναι ξεκάθαρος: πρέπει να εμβολιαστούν όλοι. Εάν μπορεί να βοηθήσει ο δρόμος του υποχρεωτικού εμβολιασμού, είμαι έτοιμος να το σκεφτώ», λέγοντας παράλληλα ότι θα χρειαστεί συζήτηση στη Βουλή.

Για τον Αλεξάντερ Ντε Κρο, ωστόσο, πρέπει να ληφθούν υπόψη κι άλλα μέτρα σε μακροπρόθεσμη βάση. «Τα νοσοκομεία μας πρέπει να είναι σε καλύτερη θέση για να αντιμετωπίσουν την αιχμή των κρουσμάτων», τόνισε, επισημαίνοντας ότι 2.000 κλίνες εντατικής θεραπείας μάλλον δεν αρκούν. Επίσης, πρέπει να γίνει μεγαλύτερη προσπάθεια για τη συνεχή πρόληψη και να ενισχυθούν τα κέντρα εμβολιασμού και ελέγχου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...