256
Ποδόσφαιρο σε κινηματογραφική αίθουσα; Οι Βρετανοί θέλουν να πρωτοτυπήσουν | REUTERS/Phil Noble

Αντιδράσεις για την προβολή σε κινηματογράφους του αγώνα Γουέστ Χαμ – Μάντσεστερ Σίτι

Protagon Team Protagon Team 23 Οκτωβρίου 2020, 17:37
Ποδόσφαιρο σε κινηματογραφική αίθουσα; Οι Βρετανοί θέλουν να πρωτοτυπήσουν
|REUTERS/Phil Noble

Αντιδράσεις για την προβολή σε κινηματογράφους του αγώνα Γουέστ Χαμ – Μάντσεστερ Σίτι

Protagon Team Protagon Team 23 Οκτωβρίου 2020, 17:37

Η έξαρση του κορονοϊού έβαλε φρένο στα πλάνα της βρετανικής κυβέρνησης για επιστροφή των φιλάθλων στα ποδοσφαιρικά γήπεδα.

Οι φίλαθλοι στην χώρα που γέννησε το δημοφιλέστερο άθλημα στον πλανήτη, όμως, έχουν και μία άλλη διέξοδο που όμως δεν μοιάζει λιγότερο… επικίνδυνη.

Οι Times του Λονδίνου ανέφεραν ότι το ματς του Σαββάτου, Γουέστ Χαμ – Μάντσεστερ Σίτι θα προβληθεί για ομάδες περισσότερων από 100 φιλάθλων σε κινηματογράφους. Ενας από αυτούς τους μάλιστα βρίσκεται μόλις λίγα λεπτά μακριά από το West Ham’s London Stadium, όπου διεξάγεται το παιχνίδι.

Η είδηση μοιάζει εκ πρώτης παράλλογη καθώς ένας χώρος κινηματογράφου είναι κλειστός και οπωσδήποτε δεν έχει την χωρητικότητα ενός μεγάλου γηπέδου. Ετσι, οι πρώτες λογικές αντιδράσεις για την απόφαση δεν άργησαν να διατυπωθούν.

Ο πρόεδρος του «Ιδρύματος Ποδοσφαίρου» στην Αγγλία, Τόνι Πέντρι, πολιτικός και μέλος της Βουλής των Λόρδων τόνισε ότι επιτρέποντας στους φιλάθλους να παρακολουθήσουν το παιχνίδι σε κινηματογράφους, επισημαίνεται η ασυνέπεια των περιορισμών λόγω της πανδημίας.

«Αυτό δείχνει έντονα την πλήρη και απολύτως ανοησία της κατάστασης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τόνι Πέντρι.

Από την πλευρά του ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Εντ Γουντγουόρντ, δήλωσε ότι η ασυνέπεια στην προσέγγιση των περιορισμών της Covid-19 στη Βρετανία τον έχουν απογοητεύσει.

«Εάν επιτρέπεται στους ανθρώπους να κάθονται σε αεροπλάνο για ώρες, ή στον κινηματογράφο, ή ακόμη και να παρακολουθούν ποδόσφαιρο σε έναν κινηματογράφο, γιατί όχι έξω, σε ένα περιβάλλον γηπέδου που διαχειρίζεται και ελέγχεται επαγγελματικά;» αναρωτήθηκε ο Γουντγουόρντ.

Και όλα αυτά ενώ εκπρόσωπος της κυβέρνησης δήλωσε ότι «θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με μια ολόκληρη γκάμα αθλημάτων, συμπεριλαμβανομένου του ποδοσφαίρου, για να κατανοήσουμε πότε μπορούν οι φίλαθλοι να επιτρέψουν».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...