387
Τα πρώτα «κλικ» του κοινού στους υπέροχους πίνακες της Μόνιμης Συλλογής της Εθνικής Πινακοθήκης | ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ ΙntimeNews

Μαζί με τα μουσεία ανοιξε ύστερα από εννέα χρόνια και η Εθνική Πινακοθήκη

Protagon Team Protagon Team 14 Μαΐου 2021, 17:56
Τα πρώτα «κλικ» του κοινού στους υπέροχους πίνακες της Μόνιμης Συλλογής της Εθνικής Πινακοθήκης
|ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ ΙntimeNews

Μαζί με τα μουσεία ανοιξε ύστερα από εννέα χρόνια και η Εθνική Πινακοθήκη

Protagon Team Protagon Team 14 Μαΐου 2021, 17:56

Τα μουσεία άνοιξαν. Για να υποδεχτούν τους τουρίστες αλλά και τους έλληνες επισκέπτες του. Από το πρωί της Παρασκευής όλα τα μουσεία της χώρας επαναλειτουργούν με ασφάλεια. Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη,  επισκέφθηκε το πρωί τρία μουσεία, το Μουσείο Αρχαίας Αγοράς, την Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου και το Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά.

Οπως ανέφεραν από το υπουργείο Πολιτισμού, είναι κοινή διαπίστωση ότι τηρούνται τα μέτρα που επιβάλλουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και το προσωπικό των μουσείων είναι απολύτως ενημερωμένο για όλα όσα εξασφαλίζουν την προστασία των ιδίων αλλά και των επισκεπτών.

Στην ανακαινισμένη Εθνική Πινακοθήκη που άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες της στο κοινό από το 2012, η υπουργός Πολιτισμού συνομίλησε με επισκέπτες, οι οποίοι εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους, τόσο για το κτίριο όσο και για τον τρόπο έκθεσης της Μόνιμης Συλλογής. Ως γνωστόν, η ανακοινισμένη Εθνική Πινακοθήκη είχε ανοίξει μόνο για τους υψηλούς προσκεκλημένους της ελληνικής κυβέρνησης στις 24 του περασμένου Μαρτίου, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, αλλά έκτοτε περίμενε καρτερικά το «πράσινο φως» από την επιτροπή λοιμωξιολόγων για να ανοίξει και για τους πολίτες. Αυτό το «πράσινο φως» δόθηκε για το πρωί της Παρασκευής, 14 Μαΐου.

 

Οπως δήλωσε η κυρία Μενδώνη, «είμαστε πολύ χαρούμενοι για την έναρξη της λειτουργίας της Εθνικής Πινακοθήκης. Η Αθήνα επιτέλους αποκτά μια Πινακοθήκη ισάξια και αντάξια της ιστορίας της νεότερης ελληνικής τέχνης, από το 1830 και μετά. Και γι’ αυτό και είμαστε πολύ περήφανοι. Παρά το γεγονός ότι σήμερα είναι μια εργάσιμη μέρα, είναι πολλοί οι επισκέπτες οι οποίοι ήδη βρίσκονται στον χώρο της Πινακοθήκης, τηρώντας απολύτως όλα τα μέτρα. Ο κόσμος εκφράζει με ποικίλους τρόπους την αγάπη του προς την Εθνική Πινακοθήκη. Τα μουσεία σε όλη την Ελλάδα, επαναλειτούργησαν σήμερα με υποδειγματικό τρόπο και σε όλα τα μουσεία υπήρχε προσέλευση. Σε κάποια μάλιστα, οι πρώτοι επισκέπτες ήταν από το εξωτερικό».

Με μέτρα προστασίας θα λειτουργήσουν τα αναψυκτήρια (ανάλογα της εστίασης), όπως και τα πωλητήρια (ανάλογα των εμπορικών καταστημάτων) από τον Οργανισμό Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων. Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού φροντίζει για την ομαλή επανένταξη των πολιτιστικών δραστηριοτήτων στην καθημερινότητα των πολιτών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News