676
Η Κλαούντια και ο Βόλφγκανγκ στο Σάλτσμπουργκ, πριν από πέντε χρόνια, σε πολύ πιο ευτυχισμένες στιγμές | Photo by Gisela Schober/Getty Images

Ανήθικος; Ο Mr. Porsche χωρίζει τη σύζυγό του, επειδή εκείνη έχει άνοια

Protagon Team Protagon Team 25 Μαρτίου 2023, 09:59
Η Κλαούντια και ο Βόλφγκανγκ στο Σάλτσμπουργκ, πριν από πέντε χρόνια, σε πολύ πιο ευτυχισμένες στιγμές
|Photo by Gisela Schober/Getty Images

Ανήθικος; Ο Mr. Porsche χωρίζει τη σύζυγό του, επειδή εκείνη έχει άνοια

Protagon Team Protagon Team 25 Μαρτίου 2023, 09:59

Εκείνος ένας πάμπλουτος επιχειρηματίας, φορέας ενός θρυλικού ονόματος. Εκείνη μια αξιοσέβαστη καθηγήτρια, που έφτασε ως και τον προθάλαμο της καγκελαρίας ως κυβερνητική σύμβουλος. Εκείνος, στα 79 του πια, θέλει να τη χωρίσει. Εκείνη, στα 75 της, πάσχει από άνοια. Η τραγική ιστορία του Βόλφγκανγκ και της Κλαούντια, του κύριου Πόρσε και της κυρίας Χούμπνερ, που έγινε κυρία Πόρσε και τώρα ζει καθηλωμένη έχοντας χάσει το υπέροχο πνεύμα της.

Την είδηση του χωρισμού ανέφεραν γερμανικά και βρετανικά μέσα ενημέρωσης: Ο Βόλφγκανγκ Πόρσε, δισεκατομμυριούχος και εκ των αφεντικών της αυτοκινητοβιομηχανίας Porsche, αποφάσισε να χωρίσει τη σύζυγό του, επειδή η «ασθένειά της που μοιάζει με άνοια έχει γίνει αφόρητη για τον ίδιο», έγραψαν σε άρθρο τους οι λονδρέζικοι Times· ο 79χρονος μεγιστάνας βρίσκει αυτή τη στιγμή «αδύνατο να συνεχίσει να ζει με την 75χρονη σύζυγό του, Κλαούντια, της οποίας η φθίνουσα κατάσταση υγείας άλλαξε οριστικά την προσωπικότητά της, τα τελευταία δύο χρόνια», ανέφεραν πηγές κοντά στο πρώην ζευγάρι στη γερμανική ταμπλόιντ Bild.

Ο Βόλφγκανγκ, ο οποίος σύναψε σχέση με την Κλαούντια το 2007 πριν παντρευτούν τελικά το 2019, φέρεται να ανέφερε την ασθένειά της και αυτές τις «δραστικές αλλαγές» στην προσωπικότητά της, ως λόγους χωρισμού. Η Κλαούντια —νομικός, πρώην σύμβουλος της γερμανικής κυβέρνησης και πρώην καθηγήτρια— δεν μπορούσε να μετακινηθεί χωρίς βοήθεια εδώ και μήνες, ανέφεραν τα δημοσιεύματα. Τα τελευταία δύο χρόνια, βασίζεται σε 24ωρη επίβλεψη και φροντίδα από την κόρη της και τέσσερις νοσηλεύτριες, οι οποίες αλλάζουν βάρδιες. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν μπορεί να κινηθεί μόνη της και η νοητική της αντίληψη έχει πέσει κατακόρυφα.

Οι φήμες για σχέση με πρώην μοντέλο

Την ίδια στιγμή, αποκαλύπτεται ότι ο Μr.Porsche, τους τελευταίους μήνες φέρεται να έχει αναθερμάνει την σχέση του, με την πρώην αγαπημένη του και πρώην μοντέλο, την 59χρονη Γκαμπριέλα Πρινσένσιν ζου Λάινινγκεν. Η Γκαμπριέλα έχει δύο διαζύγια στο ενεργητικό της, έχοντας παντρευτεί τον πρώτο της σύζυγο, τον πρίγκιπα Καρλ Εμιχ του Λάινινγκεν, το 1991, με τον οποίο χώρισαν επτά χρόνια αργότερα. Λίγους μήνες μετά το διαζύγιο με τον πρίγκιπα, παντρεύτηκε με τον 86χρονο Ελβετό Καρίμ Αγά Χαν Δ’. Ο γάμος της με τον 49ο ιμάμη των Νιζάρι Ισμαηλί διήρκεσε 16 χρόνια πριν το διαζύγιό τους, το 2014. Σημειώνεται ότι η ίδια έλαβε 50 εκατομμύρια στερλίνες μετά το διαζύγιό της από τον Αγά Χαν.

Ο Βόλφγκανγκ Πόρσε, ο οποίος κατοικεί μόνιμα στην Αυστρία, γεννήθηκε στη Στουτγκάρδη, είναι ο μικρότερος γιος του πρώην σχεδιαστή και διευθύνοντος συμβούλου της Porsche AG, Φερντινάντ Πόρσε και της Ντοροθέα Ρέιτζ. Ο παππούς του, λεγόταν επίσης Φερντινάντ Πόρσε και ήταν ιδρυτής της ομώνυμης εταιρείας ενώ σχεδίασε και το θρυλικό Volkswagen Beetle. Παράλληλα, ο μεγαλύτερος αδελφός του Βόλφγκανγκ είναι ο Φέρντιναντ Αλεξάντερ Πόρσε -με το προσωνύμιο «Boutzi»- o οποίος σχεδίασε την πρώτη Porsche 911.

Ο Bόλφγκανγκ Πόρσε είχε παντρευτεί το 1988, την σκηνοθέτη Σούζαν Μπρέσερ. Μαζί απέκτησαν δύο παιδιά, πριν χωρίσουν το 2008. Εχει επίσης δύο παιδιά με την Κλαούντια Porsche. Επί του παρόντος, υπηρετεί ως πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Porsche Automobil Holding SE, καθώς και της Porsche AG. Η περιουσία της οικογένειας των Πόρσε εκτιμάται γύρω στα 20 δισ. ευρώ. Η Porsche SE, η εταιρεία χαρτοφυλακίου της οικογένειας κατέχει, επίσης, περισσότερο από το 50 % των δικαιωμάτων ψήφου στη Volkswagen. Ο Βόλφγκανγκ Πόρσε σχεδιάζει να διεκδικήσει επανεκλογή στο εποπτικό συμβούλιο της Volkswagen τον Μάιο, παρά το γεγονός ότι υπερβαίνει το εσωτερικό όριο ηλικίας της εταιρείας.

Η διαδικασία διαζυγίου οδήγησε στη σύγκριση των πράξεων του Βόλφγκανγκ Πόρσε με την αφοσίωση της Κορίνα Σουμάχερ στον σύζυγό της, Μίχαελ, τον πρωταθλητή αγώνων της Formula 1 που υπέστη εγκεφαλική βλάβη σε ατύχημα στο σκι, το 2013 και η ίδια παραμένει πιστά στο πλευρό του έκτοτε.

«Μπορεί κανείς να αφήσει τον άρρωστο σύντροφο για μια νέα αγάπη;», ήταν ο τίτλος του δημοσιεύματος της εφημερίδας Bild, που αποκάλυπτε τον νέο δεσμό του 79χρονου δισεκατομμυριούχου.

Ωστόσο, η δημοσιογράφος Πατρίτσια Ρίκελ και πρώην αρχισυντάκτρια του γερμανικού περιοδικού Bunte έδειξε να συμφωνεί με την απόφαση του Μr. Porsche. Η ίδια έγραψε: «Πιστεύω ότι χρειάζεται μεγάλο θάρρος και πολλή ειλικρίνεια για να πάρεις μια απόφαση για τη ζωή σου σε αυτή την κατάσταση. Κι έτσι να πας ενάντια σε όλες τις κοινωνικές συμβάσεις».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...