185
O Σολτς αντιμετωπίζει τους ρεπόρτερ στις Βρυξέλλες: «Δεν υφίσταται κανένας φόβος για την Deutsche Bank» τους είπε | REUTERS/Johanna Geron

Ολαφ Σολτς: «Κανένας φόβος για την Deutsche Bank»

Protagon Team Protagon Team 24 Μαρτίου 2023, 20:30
O Σολτς αντιμετωπίζει τους ρεπόρτερ στις Βρυξέλλες: «Δεν υφίσταται κανένας φόβος για την Deutsche Bank» τους είπε
|REUTERS/Johanna Geron

Ολαφ Σολτς: «Κανένας φόβος για την Deutsche Bank»

Protagon Team Protagon Team 24 Μαρτίου 2023, 20:30

Ο καγκελάριος της Γερμανίας Ολαφ Σολτς απέρριψε τις συγκρίσεις μεταξύ της Deutsche Bank και της Credit Suisse, καθώς η πτώση των μετοχών της γερμανικής τράπεζας πυροδότησε αναταραχή στον τραπεζικό τομέα.

Μιλώντας μετά την πτώση των μετοχών της Deutsche Bank έως και 14% την Παρασκευή 24 Μαρτίου, ο Σολτς προσπάθησε να ενισχύσει την εμπιστοσύνη στη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας του, με τους επενδυτές να παραμένουν νευρικοί μετά την αναγκαστική εξαγορά της Credit Suisse πριν από μία εβδομάδα.

«Η Deutsche Bank έχει εκσυγχρονίσει και αναδιοργανώσει θεμελιωδώς τις δραστηριότητές της και είναι μια πολύ κερδοφόρα τράπεζα» είπε ο Σολτς στις Βρυξέλλες κατόπιν ερώτησης που δέχθηκε. «Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούμε. Η κεφαλαιακή επάρκεια των ευρωπαϊκών τραπεζών είναι ισχυρή, χάρις στη δουλειά που έχουμε κάνει τα τελευταία χρόνια και χάρις στις προσπάθειες των ίδιων των τραπεζών».

Η Deutsche Bank πέρασε χρόνια σκανδάλων και αντιπαραθέσεων. Ωστόσο, η περιουσία της βελτιώθηκε μετά από ένα σημαντικό πρόγραμμα αναδιάρθρωσης στο οποίο περιέκοψε την επενδυτική της τράπεζα.

Τα έσοδα και τα κέρδη έφθασαν σε υψηλά 15ετίας το 2022. Ωστόσο, ο εγχώριος δανειστής λιανικής της τράπεζας είναι ελάχιστα κερδοφόρος και η δραστηριότητα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων του έχει υποστεί εκροές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...