321
Σε νέα δικαστική κρίση παραπέμπεται η υπόθεση του άλλοτε ισχυρού άνδρα της Energa | Τwitter

Ανατροπή: Ασκησαν έφεση για την αποφυλάκιση Φλώρου

Protagon Team Protagon Team 31 Αυγούστου 2018, 15:49
Σε νέα δικαστική κρίση παραπέμπεται η υπόθεση του άλλοτε ισχυρού άνδρα της Energa
|Τwitter

Ανατροπή: Ασκησαν έφεση για την αποφυλάκιση Φλώρου

Protagon Team Protagon Team 31 Αυγούστου 2018, 15:49

Εφεση κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Πρωτοδικών Χαλκίδας με το οποίο αποφυλακίστηκε στα μέσα Αυγούστου ο καταδικασθείς για υπεξαίρεση εκατομμυρίων ευρώ, Αριστείδης Φλώρος, άσκησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ευβοίας Λάμπρος Σοφουλάκης, οδηγώντας σε νέα δικαστική κρίση την υπόθεση.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται κατόπιν σχετικής παραγγελίας του  αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπου Βουρλιώτη, ο οποίος είχε ζητήσει εγγράφως από τον διευθύνοντα την Εισαγγελία Εφετών Ευβοίας, να μελετήσει το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης κατά του επίμαχου βουλεύματος.

Στην παραγγελία του ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός  χαρακτήριζε «κάθε άλλο παρά εμπεριστατωμένο και πειστικό» το περιεχόμενο του βουλεύματος με το οποίο ο πρώην εκπρόσωπος της Εnerga βρέθηκε εκτός φυλάκης παρά την καταδίκη του σε 21 χρόνια κάθειρξη.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου φέρεται να επισημαίνει μεταξύ άλλων, ότι οδηγήθηκε στην παραγγελία του λόγω του ότι «το ιατρικό πιστοποιητικό αναπηρίας στο οποίο στηρίχθηκε η θετική κρίση του συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας είναι προσήλως αόριστο, ασαφές και ως εκ τούτου ατεκμηρίωτο ώς προς τη συνδρομή του διαλαμβανόμενου ποσοστού αναπηρίας 70%. Και αυτό γιατί δεν προσδιορίζονται οι συγκεκριμένες παθήσεις και το σχετικό ποσοστό αναπηρίας αλλά σημειώνεται απλώς ότι το 35% οφείλεται σε ψυχιατρική πάθηση”.

Επιπλέον ο εισαγγελέας αναφέρει στην παραγγελία του ότι δεν αναφέρεται ο τρόπος υπολογισμού συνολικού ποσοστού αναπηρίας ενώ δεν φαίνεται να έχει επισυναφθεί στη δικογραφία το σχετικό πρακτικό της αρμόδιας επιτροπής ΚΕΠΑ που εξέδωσε την επίμαχη πιστοποίηση.

Όλα αυτά καθιστούν κατά την άποψή του το βούλευμα «κάθε άλλο παρά εμπεριστατωμένο και πειστικό».

Ταυτόχρονα το δρόμο για την Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας πήρε και το έγγραφο της διοικήτριας του Ευαγγελισμού, Π. Γκουλάκη – Μητσάκη, σύμφωνα με το οποίο η γνωμάτευση για τον Φλώρο, φέρει «ανυπόστατη σφραγίδα».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το έγγραφο της διοικήτριας του νοσοκομείου,  η γιατρός που έβαλε την υπογραφή στη σχετική γνωμάτευση δεν υπήρξε, καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής της στον Ευαγγελισμό, ιατρός κλάδου ΕΣΥ, με αποτέλεσμα η σφραγίδα της να είναι «ανυπόστατη». Επιπρόσθετα σημειώνεται πως δεν υπήρξε καμία υπογραφή του επιστημονικά υπεύθυνου “ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣ ΥΠΝΟΥ” ή του καθηγητή της Κλινικής Εντατικής Θεραπείας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...