538
Καρέ από την επίμαχη συνομιλία Κασσελάκη με κατοίκους της Ηγουμενίτσας | Social media

Αναταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Κασσελάκη – Για «κατάντια της αξιωματικής αντιπολίτευσης» μιλά η ΝΔ

Protagon Team Protagon Team 8 Μαΐου 2024, 20:07
Καρέ από την επίμαχη συνομιλία Κασσελάκη με κατοίκους της Ηγουμενίτσας
|Social media

Αναταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Κασσελάκη – Για «κατάντια της αξιωματικής αντιπολίτευσης» μιλά η ΝΔ

Protagon Team Protagon Team 8 Μαΐου 2024, 20:07

Σε υψηλούς τόνους συνεχίστηκε την Τετάρτη η πολιτική αντιπαράθεση που ξέσπασε μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη, το προηγούμενο 24ωρο, για «υπουργούς που σκοτώνουν παιδιά».

Το κυβερνών κόμμα μίλησε από την πρώτη στιγμή για «αθλιότητα», ωστόσο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε στην ορθότητα των λεγομένων του, παρότι απέφυγε να επαναλάβει την επίμαχη φράση (περισσότερα εδώ).

Δείτε το βίντεο με την επίμαχη αναφορά Κασσελάκη κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Ηγουμενίτσα την Τρίτη του Πάσχα:

Τη σκυτάλη πήραν στελέχη της Κουμουνδούρου, με ορισμένα να εκφράζουν ανοιχτά τη διαφωνία τους με τη ρητορική Κασσελάκη.

Ο πρώην υπουργός και πρώην γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βασιλειάδης «άδειασε» τον αρχηγό του την Τετάρτη, λέγοντας πως «πολιτεύεται διαφορετικά», αποφεύγοντας τις «λεκτικές ακρότητες».

Ο Χρήστος Σπίρτζης, επίσης υπουργός στις κυβερνήσεις Τσίπρα, έκρινε και εκείνος πως δηλώσεις όπως αυτές του Στέφανου Κασσελάκη «δεν βοηθάνε», αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά όσων εργαλειοποιούν την τραγωδία των Τεμπών (διαβάστε αναλυτικά εδώ).

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Βούλα Κεχαγιά, επιχείρησε να πείσει πως η δήλωση Κασσελάκη παρερμηνεύθηκε.

«Δεν μίλησε κανείς για δολοφόνους υπουργούς και παρακαλώ να μην παρερμηνεύουμε τα λεγόμενα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εγινε παρερμηνεία» ισχυρίστηκε σε δηλώσεις της (περισσότερα εδώ).

Αλλοι συνυπέγραψαν τη δήλωση του κ. Κασσελάκη, χωρίς… αστερίσκους για την ερμηνεία της, μεταξύ των οποίων και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

«Η ιστορία των Τεμπών είναι κάτι ιδιαίτερο, χάθηκαν νέα παιδιά. Δεν ξέρω τι λέει ο κ. Σπίρτζης, αν ήταν το δικό του παιδί δεν θα αντιδρούσε έτσι ο κ. Σπίρτζης; Εγώ τη δήλωση του κ. Κασσελάκη την προσυπογράφω, οι παραλείψεις των υπουργών σκότωσαν τα παιδιά» είπε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του κόμματος στα Παραπολιτικά FM.

ΝΔ: «Αυτή είναι η κατάντια της αξιωματικής αντιπολίτευσης»

Ολα τα παραπάνω είναι ενδεικτικά της «κατάντιας της αξιωματικής αντιπολίτευσης», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, ο οποίος θύμισε, μάλιστα, τη διαγραφή Κουρουμπλή από τον τότε πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα, μετά από αντίστοιχου ύφους διατυπώσεις του το 2021. Αναλυτικά, ο Νίκος Ρωμανός σημείωσε τα εξής:

«Μετά το χθεσινό ρεσιτάλ χυδαιότητας του κ. Κασσελάκη, η κυρία Κεχαγιά προσπάθησε σήμερα να μαζέψει τα ασυμμάζευτα αντιμετωπίζοντας τους πολίτες ως ιθαγενείς και υποστηρίζοντας ότι οι δηλώσεις που ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανήρτησε στα social media “παρερμηνεύθηκαν”…

Την ίδια ώρα ο κ. Βασιλειάδης και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διαχωρίζουν τη θέση τους από τις “παρερμηνευμένες” αναρτήσεις του προέδρου τους, ουσιαστικά αδειάζοντάς τον, προς τιμήν τους!

Ωστόσο, ο κ. Κουρουμπλής βγήκε και δήλωσε ευθαρσώς ότι συμφωνεί με τον κ. Κασσελάκη για τους “υπουργούς-δολοφόνους”!

Φυσικά, δεν προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση, καθώς είναι ο ίδιος που είχε αποκαλέσει παλαιότερα την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κυβέρνηση δολοφόνων.

Τότε, βέβαια, είχε διαγραφεί από την ηγεσία του κόμματός του. Σήμερα απλώς ακολουθεί τη γραμμή της νέας ηγεσίας.

Αυτή είναι η κατάντια της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Κεχαγιά: Παρερμηνεύουν τις δηλώσεις μου

Η κυρία Κεχαγιά επανήλθε, λέγοντας αυτή τη φορά ότι οι δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ «απομονώθηκαν» αλλά και ότι «παρερμηνεύθηκαν» τα όσα είπε σχετικά η ίδια.

«Στη ΝΔ έχουν κάνει την παρερμηνεία “επιστήμη”. Αφού απομόνωσαν τα λεγόμενα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, παρερμηνεύουν τις δηλώσεις μου για το τι εστί παρερμηνεία. Ας ασχοληθούν με τα προβλήματα της κοινωνίας κι ας αφήσουν τη λάσπη. Κούρασαν» ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...