163
Ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής | ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Αναίρεση σε αθωωτική απόφαση για τον Μιχαλολιάκο ζητά αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Protagon Team Protagon Team 27 Φεβρουαρίου 2019, 19:09
Ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής
|ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Αναίρεση σε αθωωτική απόφαση για τον Μιχαλολιάκο ζητά αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Protagon Team Protagon Team 27 Φεβρουαρίου 2019, 19:09

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Παναγιώτης Μπρακουμάτσος ζητεί την αναίρεση απαλλακτικής απόφασης του Η΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, η οποία εκδόθηκε πριν από λίγες ημέρες και αφορά τον γενικό γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο αθώωσε τον Νίκο Μιχαλολιάκο, κάνοντας δεκτή ανάλογη απαλλακτική πρόταση του Εισαγγελέα της έδρας και τον κήρυξε ομόφωνα αθώο για το πλημμέλημα της διέγερσης σε διάπραξη πλημμελήματος ή κακουργήματος.

Ειδικότερα, η κατηγορία σε βάρος του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής, στηρίχθηκε σε κάποιες φράσεις από ομιλία που είχε πραγματοποιήσει πριν από χρόνια στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης των Αθηνών στην οδό Δηλιγιάννη, το περιεχόμενο της οποίας είχε θεωρηθεί αξιόποινο.

Συγκεκριμένα αναφερόμενος σε πολιτικούς αντιπάλους της Χρυσής Αυγής, είχε πει πως αν δεν είχε το κόμμα του «μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού… θα τους σπάγαμε τα κεφάλια».

Το αίτημα του κ. Μπρακουμάτσου θα εισαχθεί προς συζήτηση στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου το οποίο θα αποφασίσει για την αναίρεση ή όχι της αθωωτικής απόφασης του Πλημμελειοδικείου Αθηνών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...