326
Ο Πέτερ Ντε Βρις, το 2019 | EPA/BAS CZERWINSKI

Αμστερνταμ: Υπέκυψε ο αστυνομικός ρεπόρτερ που είχαν πυροβολήσει στο κεφάλι

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουλίου 2021, 15:57
Ο Πέτερ Ντε Βρις, το 2019
|EPA/BAS CZERWINSKI

Αμστερνταμ: Υπέκυψε ο αστυνομικός ρεπόρτερ που είχαν πυροβολήσει στο κεφάλι

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουλίου 2021, 15:57

Υπέκυψε στα τραύματά του, την Πέμπτη, ο ολλανδός δημοσιογράφος Πέτερ Ντε Βρις, ο οποίος είχε δεχτεί πυροβολισμούς σε έναν δρόμο στο Αμστερνταμ και είχε τραυματιστεί σοβαρά, στις 7 Ιουλίου.

Ο αστυνομικός ρεπόρτερ είχε γίνει γνωστός για τις έρευνές του που έχουν φέρει στο φως εγκλήματα του ολλανδικού υποκόσμου.

Τον πυροβόλησαν σε κεντρικό δρόμο, κοντά σε γνωστή πλατεία της πόλης, όταν έφυγε από το τηλεοπτικό στούντιο. Μία από τις σφαίρες τον βρήκε στο κεφάλι.

«Ο Πέτερ πολέμησε μέχρι το τέλος, όμως δεν μπόρεσε να κερδίσει τη μάχη. Πέθανε, έχοντας γύρω του αυτούς που τον αγαπούν», δήλωσαν οι συγγενείς του 64χρονου δημοσιογράφου.

Δύο ύποπτοι εμφανίσθηκαν την Παρασκευή ενώπιον της ολλανδικής δικαιοσύνης. Ο δικαστής που έχει επιληφθεί των ανακρίσεων παρέτεινε για δύο εδομάδες την προφύλακιση των δύο υπόπτων. Σύμφωνα με τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για τον Καμίλ Ε., έναν 35χρονο πολωνό υπήκοο κάτοικο του Μάουρικ (κεντρική Ολλανδία) και τον Ντελάνο Γκ., έναν κάτοικο του Ρότερνταμ ηλικίας 21 ετών.

Ποιος ήταν ο Ντε Βρις

Ο 64χρονος διάσημος στην Ολλανδία ρεπόρτερ ήταν τακτικός σχολιαστής σε τηλεοπτικά προγράμματα διερεύνησης εγκλημάτων και ρεπόρτερ με πηγές τόσο στις δυνάμεις επιβολής του νόμου όσο και στον υπόκοσμο. Ηταν γνωστός στη χώρα του για τις έρευνες του σε δεκάδες υποθέσεις, ιδίως μετά την απαγωγή το 1983 του μεγιστάνα της μπύρας Φρέντι Χάινεκεν.

Πολίτες άφησαν λουλούδια και σημειώματα στο σημείο της επίθεσης

Ο Ντε Βρις κέρδισε το 2008 το διεθνές βραβείο Emmy στην κατηγορία επικαιρότητας για τις έρευνές του στην υπόθεση εξαφάνισης της εφήβου Νάταλι Χόλογουεϊ στην Αρούμπα το 2005.

Είχε δεχθεί απειλές στο παρελθόν από εγκληματίες του υποκόσμου, σε σύνδεση με αρκετές υποθέσεις. Το 2013, ο Βίλεμ Χόλεντερ, ο απαγωγέας του Χάινεκεν, καταδικάστηκε για απειλές εναντίον του Ντε Βρις. Ο Χόλεντερ εκτίει σήμερα ποινή ισόβιας κάθειρξης για την εμπλοκή του σε πέντε δολοφονίες.

Το 2019, ο μαροκινός «νονός» Ριντουάν Ταγκί, που δικάζεται για ανθρωποκτονία και διακίνηση ναρκωτικών, διέψευσε δημοσιεύματα ότι είχε απειλήσει να βάλει ανθρώπους να σκοτώσουν τον Ντε Βρις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...