218
H ένταση των νοτιάδων αναμένεται να φθάσει τοπικά στο Αιγαίο ακόμα και τα 8 Μποφόρ | ΙΝΤΙΜΕnews

Ερχονται θυελλώδεις νοτιάδες και καταιγίδες – Η πρόβλεψη για την Κυριακή του συλλαλητηρίου

Protagon Team Protagon Team 2 Φεβρουαρίου 2018, 12:22
H ένταση των νοτιάδων αναμένεται να φθάσει τοπικά στο Αιγαίο ακόμα και τα 8 Μποφόρ
|ΙΝΤΙΜΕnews

Ερχονται θυελλώδεις νοτιάδες και καταιγίδες – Η πρόβλεψη για την Κυριακή του συλλαλητηρίου

Protagon Team Protagon Team 2 Φεβρουαρίου 2018, 12:22

Μεταβολή του καιρού αναμένεται από τη νύχτα και τα βορειοδυτικά, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις νοτιάδες που η έντασή τους στα πελάγη θα φτάνει τα 8 και πιθανόν τα 9 Μποφόρ.

Το Σάββατο θα επηρεαστούν τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική Μακεδονία, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα δυτικά και βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας και την κεντρική Μακεδονία.

Μέχρι το απόγευμα της Κυριακής, εκτός από τα ανωτέρω τμήματα της χώρας, η αλλαγή του καιρού θα γίνει αισθητή και στην κεντρική Στερεά, τη δυτική και βόρεια Πελοπόννησο και την κεντρική Μακεδονία.Έως το βράδυ της Κυριακής είναι πιθανόν να επηρεαστούν από τα έντονα φαινόμενα η ανατολική Μακεδονία και η Θράκη, ενώ από το μεσημέρι τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας και της δυτικής Στερεάς.

Στην Αττική για το Σάββατο προβλέπονται νεφώσεις που βαθμιαία θα αυθηθούν, με πιθανότητα τοπικών βροχών το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι -νοτιοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ και βαθμιαία στα ανατολικά 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή, ημέρα του συλλαλητηρίου στην πλατεία Συντάγματος, προβλέπεται ασθενής βροχή με τη θερμοκρασία να φθάνει το μεσημέρι τους 16 βαθμούς Κελσίου.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...