358
Ενισχυμένοι και πάλι οι βοριάδες από το βράδυ της Πέμπτης | φωτ. αρχείου

Αλλαγή του καιρού από Πέμπτη, με ψύχρα, βροχές και ισχυρούς βοριάδες [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 17 Σεπτεμβρίου 2019, 13:01
Ενισχυμένοι και πάλι οι βοριάδες από το βράδυ της Πέμπτης
|φωτ. αρχείου

Αλλαγή του καιρού από Πέμπτη, με ψύχρα, βροχές και ισχυρούς βοριάδες [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 17 Σεπτεμβρίου 2019, 13:01

Πρόσκαιρη μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός τα επόμενα 24ωρα, με βροχές και καταιγίδες κυρίως στα βόρεια και σταδιακή ενίσχυση των βόρειων ανέμων που στο Αιγαίο θα φθάσουν και πάλι τα 8 Μποφόρ. Αισθητή θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας (δείτε κάτω στο βίντεο το δελτίο καιρού της ΕΡΤ).

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, την Πέμπτη 19/9 αναμένονται, αρχικά στα βόρεια και γρήγορα στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες.

Τα φαινόμενα στα βόρεια από το βράδυ πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά.

Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά και βόρεια, βορειοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ και στα δυτικά και νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια.

Την Παρασκευή 20/9, στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στη Χαλκιδική, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια πιθανόν να είναι τοπικά ισχυρές. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νοτιότερα τμήματα και θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις, με τοπικές βροχές από το απόγευμα στην Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 7 και από τη νύχτα τοπικά 8 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση κυρίως στα ανατολικά.

Το Σάββατο 21/9, στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα νοτιοδυτικά σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και τοπικά 8 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται την Κυριακή 22/9 και τη Δευτέρα 23/9, με εξαίρεση το Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και την Κρήτη, όπου υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα νοτιοδυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και τοπικά 8 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...