365
|

Αlpha Bank: Φωνητική καθοδήγηση στα ΑΤΜ για άτομα με περιορισμένη όραση

Protagon Team Protagon Team 19 Ιανουαρίου 2021, 17:05

Αlpha Bank: Φωνητική καθοδήγηση στα ΑΤΜ για άτομα με περιορισμένη όραση

Protagon Team Protagon Team 19 Ιανουαρίου 2021, 17:05

Tα άτομα με περιορισμένη όραση μπορούν πλέον να αυτοεξυπηρετούνται από τα ΑΤΜ της Alpha Bank. Και αυτό, χάρη στην πρωτοβουλία της τράπεζας να αναβαθμίσει τα ΑΤΜ και, σε συνεργασία με την εταιρεία Printec, να ενεργοποιήσει την υπηρεσία φωνητικής καθοδήγησης. Η υπηρεσία λειτουργεί ήδη σε περισσότερα από 100 σημεία, που καλύπτουν ένα ευρύ δίκτυο και προσφέρουν προσβασιμότητα και πιο ολοκληρωμένη εμπειρία εξυπηρέτησης σε άτομα με προβλήματα όρασης, και ίδιο επίπεδο εξυπηρέτησης σε όλους τους πελάτες της.
Έτσι, ένας χρήστης με πρόβλημα όρασης μπορεί πλέον να συνδέει τα ακουστικά του στο μηχάνημα, ενεργοποιώντας αυτόματα τη λειτουργία φωνητικής καθοδήγησης και σε συνδυασμό με το αριθμητικό πληκτρολόγιο να πραγματοποιεί τις βασικές συναλλαγές στο ΑΤΜ.

Για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, ήταν αναγκαίο να ληφθούν υπ’ όψιν ορισμένοι περιορισμοί, όπως το γεγονός ότι τα ATM που βρίσκονται στο πεδίο προέρχονται από δύο διαφορετικούς προμηθευτές, και να συνυπολογιστεί η ανάγκη για ένα περιβάλλον που θα υποστηρίζει πολλές γλώσσες, με πιο σημαντικές τα Αγγλικά και τα Ελληνικά. Η Printec, αξιοποιώντας τις δυνατότητες του υπάρχοντος λογισμικού των ΑΤΜs τεχνολογίας NCR, και συνδυάζοντάς το παράλληλα με σύγχρονες τεχνολογίες αναγνώρισης φωνής επίσης NCR, έδωσε τη δυνατότητα στο ΑΤΜ να μετατρέπει τα μηνύματα που εμφανίζονται στην οθόνη σε φωνητικές οδηγίες.

«Η φωνητική καθοδήγηση συναλλαγών αναμένεται να διευκολύνει σημαντικά την καθημερινότητα των πελατών μας με περιορισμένη όραση, καθώς είναι ειδικά σχεδιασμένη για να ανταποκρίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις ανάγκες τους. Η επιλογή voice guidance θα είναι σύντομα διαθέσιμη και σε επιπλέον ATM του Δικτύου μας, προσφέροντας τη δυνατότητα ακόμη περισσότερων συναλλαγών, όπως μεταξύ άλλων την αποδοχή καρτών και άλλων ελληνικών τραπεζών, μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ», αναφέρει o Διευθυντής Ψηφιακών Δικτύων της Alpha Bank, Σωτήρης Κυριάκος.

«Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι που επεκτείνουμε τη συνεργασία μας με την Alpha Bank, υλοποιώντας ένα τόσο σημαντικό έργο, που μπορεί να διευκολύνει την καθημερινότητα των συνανθρώπων μας με περιορισμένη όραση, που βελτιώνει την εμπειρία τους, αλλά και τους δίνει την αυτοπεποίθηση και τη σιγουριά που χρειάζονται όταν πραγματοποιούν μια συναλλαγή στο ΑΤΜ. Στόχος μας στην Printec είναι πάντα να συνδυάζουμε τις τελευταίες τεχνολογίες με την πολυετή εμπειρία μας στην αυτοματοποίηση συναλλαγών και να προσφέρουμε εξατομικευμένες λύσεις στους πελάτες μας», σχολιάζει η κυρία Γεωργία Μπότσικα, Cluster General Manager της Printec για την Ελλάδα και την Κύπρο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...