417
Σαμαράς και Μητσοτάκης στο γραφείο του δεύτερου στο κτίριο της ΝΔ στην Πειραιώς | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/Δελτίο Τύπου/ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ο Σαμαράς το πρώτο από τα τέσσερα ραντεβού του Μητσοτάκη

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουνίου 2017, 14:03
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 19/06/2017, 17:00
Σαμαράς και Μητσοτάκης στο γραφείο του δεύτερου στο κτίριο της ΝΔ στην Πειραιώς
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/Δελτίο Τύπου/ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ο Σαμαράς το πρώτο από τα τέσσερα ραντεβού του Μητσοτάκη

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουνίου 2017, 14:03
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 19/06/2017, 17:00

Ηταν κάτι που δεν είχε γίνει ως τώρα. Μολονότι Κυριάκος Μητσοτάκης και Αντώνης Σαμαράς έχουν τακτική επικοινωνία, ο πρώην Πρωθυπουργός δεν είχε επισκεφτεί τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας στα γραφεία του κόμματος από τότε που ανέλαβε την ηγεσία του, πόσο μάλλον από τότε που η ΝΔ μετακόμισε στην Πειραιώς. Αυτό το ραντεβού έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας.

224519
Ο κ. Μητσοτάκης υποδέχεται τον κ. Σαμαρά στο γραφείο του στην Πειραιώς

Ο κ. Μητσοτάκης δέχτηκε τον κ. Σαμαρά στα γραφεία του στην Πειραιώς και σύμφωνα με τη γραμμή ενημέρωσης της Πειραιώς, στην ατζέντα βρέθηκαν όλες οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ένα πυκνό πρόγραμμα πολιτικών ραντεβού μεγάλου ενδιαφέροντος και υψηλού συμβολισμού.

Στο πρόγραμμα των συναντήσεων του κ. Μητσοτάκη είναι:

-σήμερα, Δευτέρα, το τετ α τετ με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ,
-αύριο, Τρίτη, στις 13.30 θα διαβεί το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου για συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και βεβαίως στην οικονομία, μετά τη συμφωνία του Eurogroup. Αυτή η συνάντηση αναμένεται με ξεχωριστό ενδιαφέρον στον απόηχο και της δήλωσης του κ. Μητσοτάκη, την περασμένη Παρασκευή για «πολιτική άβυσσο» που τον χωρίζει με τον κ. Τσίπρα.
-και τέλος στις 15.00 της Τρίτης θα δεχτεί στην Πειραιώς τον  επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο Μάνφρεντ Βέμπερ.

224568
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Μπιναλί Γιλντιρίμ το μεσημέρι της Δευτέρας (ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/Δελτίο Τύπου)

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε ουσιαστική και ειλικρινή χαρακτήρισε τη συζήτηση που είχε με τον Γιλντιρίμ. Η συνάντηση των δύο αντρών κράτησε περίπου μια ώρα και μεταξύ άλλων συζήτησαν για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το μεταναστευτικό και το Κυπριακό.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως Ελλάδα και Τουρκία, οι δύο λαοί είναι υποχρεωμένοι από τη γεωγραφική τους θέση να ζουν μαζί. Όπως είπε οι σχέσεις πρέπει να είναι εποικοδομητικές και ειρηνικές, σχέσεις καλής γειτονίας και συνεργασίας, αλλά προϋπόθεση για αυτό -υπογράμμισε- είναι ο έμπρακτος σεβασμός του διεθνούς δικαίου, των διεθνών κανόνων, η ειλικρίνεια και η αποφυγή κάθε είδους περιττής πρόκλησης.

«Η ΝΔ υποστηρίζει την ανάγκη να μείνουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας ΕΕ-Τουρκίας», προσέθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Οσον αφορά στο Κυπριακό, ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση βασισμένη στις αποφάσεις του ΟΗΕ και στο ευρωπαϊκό κεκτημένο. «Είμαστε υπέρ της επανένωσης του νησιού χωρίς ξένα στρατεύματα και χωρίς την παρωχημένη λογική των εγγυήσεων και των επεμβατικών δικαιωμάτων», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...