396
Φωτογραφία από την «επίσκεψη» των μελών της αναρχικής συλλογικότητας στο σπίτι του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης στη Νέα Σμύρνη | facebook.com/rouvikonas

Γεωργιάδης: «Παρέμβαση υπέρ της τράπεζας» η επίσκεψη του «Ρουβίκωνα» στην οικία Παπαθανάση

Protagon Team Protagon Team 31 Μαρτίου 2023, 11:57
Φωτογραφία από την «επίσκεψη» των μελών της αναρχικής συλλογικότητας στο σπίτι του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης στη Νέα Σμύρνη
|facebook.com/rouvikonas

Γεωργιάδης: «Παρέμβαση υπέρ της τράπεζας» η επίσκεψη του «Ρουβίκωνα» στην οικία Παπαθανάση

Protagon Team Protagon Team 31 Μαρτίου 2023, 11:57

«Επίσκεψη» στο σπίτι του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης, Νίκου Παπαθανάση, με αφορμή την υπόθεση του δανείου του (ως εγγυητή) στη Εurobank, πραγματοποίησαν το βράδυ της Πέμπτης μέλη του «Ρουβίκωνα» που επέβαιναν σε δίκυκλα, πετώντας τα γνωστά τρικάκια κατά τα… «ειωθότα» σε αντίστοιχες «παρεμβάσεις» της αναρχικής συλλογικότητας.

«Πρόκειται για τον υπουργό που αρνήθηκε να πληρώσει δάνειο ύψους 1,4 εκατομμυρίων ευρώ χωρίς να τρέχει τίποτα, ενώ εμάς μας παίρνουν τα σπίτια για 500 και 1.000 ευρώ», διαμαρτυρήθηκε στη σχετική του ανάρτηση (εδώ)  στο Facebook ο «Ρουβίκωνας», για να συμπληρώσει ότι όταν πουλάνε τα δάνεια στα funds οι τράπεζες «κουρεύουν» το 85%, ενώ «σε όλους και όλες εμάς που υπογράψαμε εγγυητές για δάνεια των γονιών, των συγγενών, των φίλων», θέλουν «όλο το ποσό και μας παίρνουν το σπίτι…».

Στην αντίδρασή του, ο κ. Παπαθανάσης συνέδεσε την «επίσκεψη» με τη «δολοφονία χαρακτήρα» σε βάρος του από την εφημερίδα «Documento» του Κώστα Βαξεβάνη, διαμηνύοντας παράλληλα ότι δεν τρομοκρατείται.

«Σε συνέχεια της αήθους επίθεσης λασπολογίας του εργαλείου δολοφονίας χαρακτήρα “Documento” και του κ. Βαξεβάνη, τη σκυτάλη πήραν απόψε μέλη του Ρουβίκωνα, επιχειρώντας να εκφοβίσουν εμένα και την οικογένειά μου. Κανείς δεν τους φοβάται, η δημοκρατία δεν τρομοκρατείται», τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός σε ανάρτησή του στο Twitter (βλ. κάτω).

Σε αυστηρό τόνο ήταν η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, για την στοχοποίηση του κ. Παπαθανάση από τον «Ρουβίκωνα»:

«Οι τραμπούκοι του Ρουβικωνα επιτέθηκαν το βράδυ στην οικία του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκου Παπαθανάση, προσπαθώντας να εκφοβίσουν τον ίδιο και την οικογένειά του.

Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτή την ενέργεια, η οποία προσβάλλει τις αρχές της Δημοκρατίας μας, και περιμένουμε από όλες τις πολιτικές δυνάμεις να κάνουν το ίδιο. Όσοι νομίζουν ότι με τέτοιες πράξεις σε βάρος στελεχών της κυβέρνησης θα μας τρομοκρατήσουν αυταπατώνται».

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Τάσος Γαϊτάνης, μίλησε για «απαράδεκτη ενέργεια» που «πρέπει να καταδικαστεί από όλους». «Δεν εκφοβιζόμαστε από τραμπούκους», ήταν το μήνυμα που θέλησε να στείλει προς πάσα κατεύθυνση.

Στο δικό του σχόλιο, τέλος, ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, έδωσε μία άλλη… διάσταση στο θέμα, λέγοντας ειρωνικά:

«Η επίσκεψη του Ρουβίκωνα στο σπίτι του Νίκου Παπαθανάση είναι παρέμβαση υπέρ της Τράπεζας που έχει ικανοποιηθεί και πληρώνεται το δάνειο αλλά εισέπραξε ΚΑΙ την εγγύηση.

»Αρα, να ξέρει ο πολίτης ότι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αν μπει ένας συριζαίος διευθυντής σε τράπεζα, αντί να παίρνουν τηλέφωνο οι εισπρακτικές, μπορεί να πάμε σε άλλο μοντέλο: όποιος αργεί μια δόση να του στείλουν Ρουβίκωνες έξω από το σπίτι».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...