247
Τα γραφεία της ΜΚΟ στην οδό Σαρπηδώνος, στον Κολωνό | In Time News / ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

Νέο ΔΣ της «Κιβωτού του Κόσμου»: Συνεργασία με διεθνή εταιρεία ορκωτών λογιστών για τον έλεγχο του φορέα

Protagon Team Protagon Team 22 Νοεμβρίου 2022, 21:44
Τα γραφεία της ΜΚΟ στην οδό Σαρπηδώνος, στον Κολωνό
|In Time News / ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

Νέο ΔΣ της «Κιβωτού του Κόσμου»: Συνεργασία με διεθνή εταιρεία ορκωτών λογιστών για τον έλεγχο του φορέα

Protagon Team Protagon Team 22 Νοεμβρίου 2022, 21:44

«Με μοναδικό γνώμονα την ευημερία των παιδιών της “Κιβωτού του Κόσμου”, αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία και με απόλυτη επίγνωση της σοβαρότητας της κατάστασης» ανταποκρίθηκαν τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΜΚΟ στο κάλεσμα της πολιτείας να αναλάβουν την μεταβατική διοίκηση του φορέα, όπως επεσήμαναν σε ανακοίνωση που εξέδωσαν το βράδυ της Τρίτης.

«Πρώτο μέλημα μας είναι η εύρυθμη λειτουργία των δομών για την προστασία των φιλοξενούμενων παιδιών», διαβεβαίωσαν.

Η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει τη σύνθεση της νέας διοίκησης στην «Κιβωτό», έπειτα από την απόφαση απομάκρυνσης του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας, νωρίτερα την ίδια ημέρα.

Πρόεδρος του ΔΣ τοποθετήθηκε η Αλεξάνδρα Μαρτίνου, οικονομολόγος, Πρόεδρος της Ενωσης «Μαζί για το παιδί», η οποία πλαισιώνεται από τους:

Ιωάννη Σπυρίδωνα Τέντε, πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Παπαδάτο, παιδίατρο, τ. διευθυντή Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», Γιώργο Πρωτόπαπα, γενικό διευθυντή των Παιδικών Χωριών SOS, Ερρικα Οικονόμου, ψυχολόγο, γραμματέα «Φίλων της Θεοτόκου», Ανδρέα Ζομπανάκη, οικονομολόγο, πρόεδρο του Κέντρου Ειδικών Ατόμων η «Χαρά», Κωνσταντίνο Γλούμη-Ατσαλάκη, δικηγόρο, διευθυντή υπουργικού γραφείου, υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων (περισσότερα εδώ).

Η νέα διοίκηση του φορέα προσέθεσε στην πρώτη ανακοίνωσή της τα εξής:

«Για τον έλεγχο της λειτουργίας του φορέα θα υπάρξει συνεργασία με διεθνή εταιρεία ορκωτών λογιστών και έγκριτο δικηγορικό γραφείο.

Επίσης, οργανώνεται ομάδα με έμπειρα στελέχη διοίκησης και παροχής κοινωνικών υπηρεσιών για να διασφαλιστεί η σωστή καθημερινή λειτουργία των δομών της της “Κιβωτού του Κόσμου”.

Παράλληλα, είναι σημαντικό αυτή την περίοδο να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη του κοινού στην κοινωνία των πολιτών.

Θα ακολουθήσουν τακτικές ενημερώσεις».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...