364
Τα γραφεία της ΜΚΟ στην οδό Σαρπηδώνος, στον Κολωνό | In Time News / ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΣ

Στο στόχαστρο της Αρχής για το ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος η «Κιβωτός του Κόσμου»

Protagon Team Protagon Team 22 Νοεμβρίου 2022, 19:21
Τα γραφεία της ΜΚΟ στην οδό Σαρπηδώνος, στον Κολωνό
|In Time News / ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΣ

Στο στόχαστρο της Αρχής για το ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος η «Κιβωτός του Κόσμου»

Protagon Team Protagon Team 22 Νοεμβρίου 2022, 19:21

Ερευνα για τα περιουσιακά στοιχεία του επικεφαλής της «Κιβωτού του Κόσμου», στενών συγγενών του και τρίτων πρόσωπων που συμμετέχουν στη διαχείριση των οικονομικών της οργάνωσης, δρομολόγησε ο πρόεδρος της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες (ξέπλυμα μαύρου χρήματος), πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, όπως έγινε γνωστό την Τρίτη.

Η Αρχή θα αναζητήσει εάν αυτά τα παραπάνω πρόσωπα έχουν χειριστεί ορθά τα οικονομικά στοιχεία της ΜΚΟ, ανέφερε το ρεπορτάζ του ΑΠΕ ΜΠΕ.

Πιο συγκεκριμένα, η Αρχή αναμένεται να ελέγξει τη νομιμότητα της απόκτησης περιουσιακών στοιχείων των προσώπων αυτών, καθώς και το ενδεχόμενο να έχουν διαπραχθεί ποινικά αδικήματα όπως αυτό της υπεξαίρεσης, προσέθεσε.

Ακόμη, αναμενόταν να ανοιχθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί όλων των ελεγχομένων και να ερευνηθεί η απόκτηση ακίνητης και κινητής περιουσίας, προκειμένου, σε αντιπαραβολή με τα δηλωθέντα περιουσιακά στοιχεία στις φορολογικές τους δηλώσεις, να διαπιστωθεί εάν τα περιουσιακά αυτά στοιχεία αποκτήθηκαν νόμιμα και εάν δικαιολογούνται από τα εισοδήματά τους.

Οπως σημείωσε, εξάλλου, το ΑΜΠΕ, τα έσοδα της «Κιβωτού» προέρχονται από χορηγίες, επιχορηγήσεις και προσφορές απλών πολιτών.

Πρώην εργαζόμενος σε δομή της «Κιβωτού» κατέθεσε στην Εισαγγελία Ανηλίκων

Την ίδια ημέρα πρώην εργαζόμενος σε δομή της ΜΚΟ βρέθηκε στην Εισαγγελία Ανηλίκων προκειμένου να καταθέσει στις εισαγγελείς που ερευνούν τις καταγγελίες για κακοποιήσεις φιλοξενούμενων παιδιών από πρόσωπα της «Κιβωτού».

Ο μάρτυρας που στο παρελθόν έχει εργαστεί για την Κιβωτό, είναι από τα πρόσωπα τους ισχυρισμούς των οποίων θα εξετάσουν ενδελεχώς οι εισαγγελείς ανηλίκων Αικατερίνη Κοπελάκη και η Δάφνη – Κυριακή Τσιχλή που ερευνούν την ενδεχόμενη διάπραξη των αδικημάτων της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια, που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος, και του πλημμελήματος της σωματικής βλάβης σε βάρος αδύναμων, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο.

Η έρευνα της Εισαγγελίας Ανηλίκων, η οποία έχει εστιάσει σε ενέργειες προβεβλημένου στελέχους της ΜΚΟ και τριών ακόμη προσώπων που εργάζονται σε δομές της θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες με τη λήψη περισσότερων μαρτυρικών καταθέσεων, είτε από εργαζόμενους, είτε από παιδιά που καταγγέλουν κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος τους, κατέληξε το ΑΜΠΕ.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Τρίτης η κυβέρνηση ανακοίνωσε τη σύνθεση της νέας διοίκησης στην «Κιβωτό του Κόσμου» μετά την απόφαση απομάκρυνσης του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας. Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου τοποθετήθηκε η Αλεξάνδρα Μαρτίνου, οικονομολόγος και Πρόεδρος της Ενωσης «Μαζί για το παιδί» (περισσότερα εδώ).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...