679
Γιάννης Μαντζουράνης και Κώστας Βαξεβάνης ενώ κάνουν δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου εξερχόμενοι -προ ημερών- της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου | INTIMEnews

ΝΔ κατά Μαντζουράνη-Βαξεβάνη: Δεν θα στήσετε «δεύτερη Νοβάρτις»

Protagon Team Protagon Team 15 Νοεμβρίου 2022, 15:07
Γιάννης Μαντζουράνης και Κώστας Βαξεβάνης ενώ κάνουν δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου εξερχόμενοι -προ ημερών- της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου
|INTIMEnews

ΝΔ κατά Μαντζουράνη-Βαξεβάνη: Δεν θα στήσετε «δεύτερη Νοβάρτις»

Protagon Team Protagon Team 15 Νοεμβρίου 2022, 15:07

Στην υπόθεση των υποκλοπών ο ΣΥΡΙΖΑ πάει να στήσει -με την ίδια τακτική των κουκουλοφόρων (βλ. προστατευόμενων) μαρτύρων- μία «δεύτερη Νοβάρτις», καταγγέλλει η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της με αφορμή τη δήλωση-παραδοχή του δικηγόρου του εκδότη Κώστα Βαξεβάνη, και μέλους της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Μαντζουράνη για τα «περιβόητα» αποδεικτικά στοιχεία, που εξακολουθούν να αναζητούνται.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο κ. Μαντζουράνης είπε σε συνέντευξη του στο militaire.gr, ότι αποδεικτικά στοιχεία για τις παρακολουθήσεις ουσιαστικά δεν υπάρχουν, αλλά μόνο μάρτυρες που ΘΑ καταθέσουν.

Και σε νέες του δηλώσεις στο Kontra ΤV (δείτε τις κάτω) μίλησε για τρία πρόσωπα που είναι εν αναμονή να καταθέσουν στις Αρχές με τον όρο να τεθούν υπό το καθεστώς προστατευόμενων μαρτύρων. Πρόκειται, είπε, για αυτούς που έκαναν τις υποκλοπές, ο οποίοι θα αποκαλύψουν ποιοι έδιναν τις εντολές και από πότε γίνονταν οι παρακολουθήσεις.

Στη συνέντευξή του στο militaire, o Γιάννης Μαντζουράνης έκανε συγκεκριμένα λόγο για «αδυναμία κτήσης ή ανάκτησης των αποδείξεων, οι οποίες είτε έχουν εξαφανιστεί, με την έννοια είτε έχουν καταστραφεί, είτε έχουν φυλαχθεί σε κάποιο ντουλάπι καλοκλειδωμένες, ώστε να χρησιμοποιηθούν ή να απειλείται ότι θα χρησιμοποιηθούν προς τους κατάλληλους αποδέκτες».

Και ερωτηθείς πώς θα βγει τελικά -αν βγει ποτέ- άκρη, αφού δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία, απάντησε λέγοντας ότι αυτό θα μπορέσει να γίνει «με μαρτυρίες ανθρώπων οι οποίοι συμμετείχαν στις παράνομες αυτές πράξεις».

«Το έχουμε ξαναδεί το έργο»

Η αντίδραση του κυβερνώντος κόμματος στις ανωτέρω δηλώσεις του δικηγόρου του Κώστα Βαξεβάνη, του εκδότη που δημοσίευσε λίστες με ονόματα παρακολουθουμένων, ήταν σφοδρή.

«Το “έργο” ξεκίνησε με δημοσιεύματα σε δόσεις για “λίστες” παρακολουθήσεων, κατηγορώντας μάλιστα τον Πρωθυπουργό, χωρίς κανένα στοιχείο και αναφορά σε δύο ανώνυμες “πηγές”.

»Συνεχίστηκε με τον κ. Βαξεβάνη να καλείται από τον Εισαγγελέα και να μην καταθέτει κανένα απολύτως στοιχείο.

»Τώρα ήρθε και ο συνήγορος του κ. Βαξεβάνη, κ. Μαντζουράνης, να ζητήσει, παραδεχόμενος την έλλειψη οποιουδήποτε στοιχείου, την κλήση προστατευόμενων μαρτύρων», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση της Πειραιώς που συνεχίζει:

«Το “έργο” το έχουμε ξαναδεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ που έσπευσε να υιοθετήσει τις “αποκαλύψεις” Χίου-Βαξεβάνη “πόνταρε” σε επανάληψη της Νοβάρτις όταν με κουκουλοφόρους, “κρέμασε στα μανταλάκια” 10 πολιτικούς αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ για να αποδειχθεί τελικά ύστερα από εξονυχιστική έρευνα της Δικαιοσύνης, ότι τίποτα, από όσα είπαν δεν ίσχυε».

«Μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση η ιστορία δεν θα επαναληφθεί ούτε καν ως φάρσα! Γιατί τη λάσπη, την τοξικότητα και τον διχασμό που αναζητά ο ΣΥΡΙΖΑ ως σωσίβιο τα πληρώσαμε ήδη πολύ ακριβά!», καταλήγει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.

Οι δηλώσεις Μαντζουράνη  (στο σημείο 03′:44” – 04′:29” του βίντεο) ότι δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία για τις παρακολουθήσεις, έχουν ως εξής:

Μαντζουράνης: Τα γραφεία έκλεισαν. Μεταφέρθηκαν. Ο λογιστής άλλαξε και τα μηχανήματα όδευσαν αρχικά προς κάποια οικία, στα υπόγεια κάποιας κατοικίας στο Ψυχικό και μετά προς άγνωστον κατεύθυνση. Αυτό τι σημαίνει; Ότι υπάρχει αδυναμία κτήσης ή ανάκτησης των αποδείξεων, οι οποίες είτε έχουν εξαφανιστεί, με την έννοια είτε έχουν καταστραφεί, είτε έχουν φυλαχτεί σε κάποιο ντουλάπι καλοκλειδωμένες, ώστε να χρησιμοποιηθούν ή να απειλείται ότι θα χρησιμοποιηθούν προς τους κατάλληλους αποδέκτες.

Δημοσιογράφος: Αρα πώς θα βγει άκρη, κύριε Μαντζουράνη, αφού δεν θα έχουμε τα αποδεικτικά στοιχεία;

Μαντζουράνης: Αυτό θα μπορέσει να γίνει με μαρτυρίες πια.

Στο 20′:56” – 21′:35” του βίντεο της συνέντευξης, ο Γιάννης Μαντζουράνης επανέρχεται στο θέμα των αποδείξεων και των προστατευόμενων μαρτύρων λέγοντας πως δεν βλέπει μεγάλες δυνατότητες αποδεικτικών στοιχείων παρά μόνο αν υπάρξουν προστατευόμενοι μάρτυρες (όπως δηλ. έγινε στην υπόθεση της Νοβάρτις).

Μαντζουράνης: Αρα υπάρχει πλέον μια νομική ασπίδα προστασίας αυτών των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος ή προστατευόμενων μαρτύρων, όπως λέγονται, οι οποίοι, αν θελήσουν και αν προχωρήσει η έρευνα, θα έχουν την κατάλληλη προστασία. Δεν βλέπω μεγάλες δυνατότητες άλλων αποδεικτικών στοιχείων, εκτός μόνο των στοιχείων που τηρούν οι πάροχοι, όπου όταν γίνονται οι επισυνδέσεις, οι πάροχοι πρέπει να κρατάνε στοιχεία για ένα χρονικό διάστημα.

Κατά άλλα προς απάντηση όσων λένε πως δεν υπάρχουν στοιχεία για τα πρόσωπα στις λίστες των παρακολουθήσεων που δημοσίευσε η εφημερίδα «Documento», ο δικηγόρος και μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, τους προκάλεσε «να υποβάλουν μήνυση στον Κώστα Βαξεβάνη, ώστε να απελευθερωθεί -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- και να έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει όλα τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του και τότε θα δούμε ποιος θα γελάσει τελευταίος»…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...