238
Ο τούρκος υπουργός Εσωτερικών εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στις ΗΠΑ με αφορμή τη βομβιστική επίθεση στην Πόλη | REUTERS/Dilara Senkaya

Οργή Ουάσινγκτον για Σοϊλού: Ανεύθυνα σχόλια – είμαστε απογοητευμένοι

Protagon Team Protagon Team 15 Νοεμβρίου 2022, 09:08
Ο τούρκος υπουργός Εσωτερικών εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στις ΗΠΑ με αφορμή τη βομβιστική επίθεση στην Πόλη
| REUTERS/Dilara Senkaya

Οργή Ουάσινγκτον για Σοϊλού: Ανεύθυνα σχόλια – είμαστε απογοητευμένοι

Protagon Team Protagon Team 15 Νοεμβρίου 2022, 09:08

Τη Δευτέρα, σπεύδοντας να «εισπράξει» από την πρώτη στιγμή τα πρώτα οφέλη από τη βομβιστική ενέργεια στην Κωνσταντινούπολη, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, βγήκε σε αυστηρό ύφος να πει ότι η Αγκυρα δεν αποδέχεται τα συλλυπητήρια της αμερικανικής πρεσβείας για τα θύματα της επίθεσης.

Η έκρηξη της βόμβας στο κέντρο της Πόλης αποτέλεσε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για το καθεστώς Ερντογάν να συσπειρώσει τους πολίτες γύρω του, αλλά και να εξαπολύσει επίθεση –μία ακόμη– κατά των Αμερικανών που «συνεργάζονται» –όπως καταγγέλλει– με τις κουρδικές πολιτοφυλακές στη βόρεια Συρία.

Η απάντηση της Ουάσινγκτον ήρθε λίγες ώρες αργότερα, με τον εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ να χαρακτηρίζει ανεύθυνες τις δηλώσεις Σοϊλού, χωρίς να κρύψει την απογοήτευση της Ουάσινγκτον για το νέο αυτό κρεσέντο αντιαμερικανισμού από τον υπουργό του Ερντογάν με αφορμή την επίθεση.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση ελλήνων ανταποκριτών σχετικά με τις δηλώσεις του Σουλεϊμάν Σοϊλού (ο οποίος επιχείρησε να εμπλέξει και την Ελλάδα παρουσιάζοντάς την ξανά ως καταφύγιο τρομοκρατών), ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών ξεκαθάρισε ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν απερίφραστα την τρομοκρατία σε όλες τις μορφές της και στέκονται αλληλέγγυες με την Τουρκία, πολύτιμο σύμμαχό τους στο ΝΑΤΟ».

«Απορρίπτουμε και είμαστε βαθιά απογοητευμένοι από οποιαδήποτε ανεύθυνα σχόλια που υποδηλώνουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν οποιονδήποτε ρόλο ή ευθύνη σε αυτήν την απεχθή επίθεση εναντίον τούρκων πολιτών. Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε τις τουρκικές αρχές στην έρευνά τους», πρόσθεσε στην απάντησή του (εδώ) ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...