314
O πρόεδρος Ζελένσκι στο μέτωπο, φωτογραφίζεται με στρατιώτες των ουκρανικών δυνάμεων μετά την απελευθέρωση της Ιζιούμ | Ukrainian Presidential Press Service/Handout via REUTERS

Θύμα τροχαίου στο Κίεβο ο Ζελένσκι, δεν τραυματίστηκε σοβαρά

Protagon Team Protagon Team 15 Σεπτεμβρίου 2022, 08:36
O πρόεδρος Ζελένσκι στο μέτωπο, φωτογραφίζεται με στρατιώτες των ουκρανικών δυνάμεων μετά την απελευθέρωση της Ιζιούμ
|Ukrainian Presidential Press Service/Handout via REUTERS

Θύμα τροχαίου στο Κίεβο ο Ζελένσκι, δεν τραυματίστηκε σοβαρά

Protagon Team Protagon Team 15 Σεπτεμβρίου 2022, 08:36

Θύμα τροχαίου στο Κίεβο έπεσε ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του Σερχί Νικιφόροφ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, ο Ζελένσκι δεν τραυματίστηκε σοβαρά, ενώ ερευνώνται οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το ατύχημα.

Οπως αναφέρει στη σχετική του ανάρτηση στο Facebook o Nικιφόροφ, «στο Κίεβο, ένα αυτοκίνητο συγκρούστηκε με το αυτοκίνητο του προέδρου της Ουκρανίας και οχήματα της συνοδείας του. Οι γιατροί που συνόδευαν τον αρχηγό του κράτους προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες στον οδηγό του αυτοκινήτου και τον μετέφεραν σε ασθενοφόρο. Ο πρόεδρος εξετάστηκε από γιατρό, δεν διαπιστώθηκε σοβαρός τραυματισμός». «Η αστυνομία ερευνά τις συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το ατύχημα», καταλήγει.

Λίγη ώρα αργότερα από την προεδρία της Ουκρανίας αναρτήθηκε το βίντεο της ομιλίας του Ζελένσκι αμέσως μετά την επίσκεψή του στο Χάρκοβο και τις περιοχές που απελευθέρωσε ο ουκρανικός στρατός.

«Επέστρεψα από το Χάρκοβο, από τις περιοχές που απελευθερώθηκαν. Ηταν μια πρωτοφανής κίνηση των πολεμιστών μας – Οι Ουκρανοί πάλι κατάφεραν να κάνουν αυτό που πολλοί θεωρούσαν αδύνατο. Μόνο την πρώτη μέρα ενεργών δράσεων, τα στρατεύματά μας προχώρησαν 19 χιλιόμετρα. Σε πέντε μέρες μαχών πέρασαν 110 χιλιόμετρα.

»Συνολικά έχουν ανακαταληφθεί σχεδόν 400 οικισμοί, ενώ 150.000 Ουκρανοί που παρέμειναν σε αυτή την επικράτεια τώρα νιώθουν ξανά ότι είναι ασφαλείς και επέστρεψαν στην κανονική ζωή τους…

»Ευχαριστώ τον συνταγματάρχη Αλεξάνταρ Σίρσκι και τους αξιωματικούς του Αρχηγείου, όλους όσοι σχεδίασαν και διεξήγαγαν με επιτυχία τη στρατιωτική επιχείρηση για την απελευθέρωση της περιοχής του Χαρκόβου.

»Η ουκρανική σημαία θα επιστρέψει σε όλα τα μέρη κράτους μας. Ακριβώς όπως στην περιοχή του Χαρκόβου. Ουκρανοί στρατιώτες θα συναντηθούν στο Ντονμπάς, νότια και στην Κριμαία. Ετσι πρέπει να γίνει», ανέφερε μεταξύ άλλων στο μήνυμά του προς τον ουκρανικό λαό ο Ζελένσκι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...