571
Η γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ συνομιλεί με πρόσφυγες και παιδιά προσφύγων κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στη δομή φιλοξενίας του Σχιστού | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Στη δομή φιλοξενίας Σχιστού η Μπέρμποκ: Η Ελλάδα αναλαμβάνει μεγάλη ευθύνη για όλους μας

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουλίου 2022, 19:24
Η γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ συνομιλεί με πρόσφυγες και παιδιά προσφύγων κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στη δομή φιλοξενίας του Σχιστού
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Στη δομή φιλοξενίας Σχιστού η Μπέρμποκ: Η Ελλάδα αναλαμβάνει μεγάλη ευθύνη για όλους μας

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουλίου 2022, 19:24

Tη δομή φιλοξενίας του Σχιστού επισκέφθηκε την Πέμπτη η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ, συνοδευόμενη από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, με την ίδια να στέλνει το μήνυμα πως η ΕΕ πρέπει να σταθεί στο πλευρό της χώρας μας σε ό,τι αφορά το Μεταναστευτικό – Προσφυγικό και την ασφάλεια των συνόρων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου, σε δήλωσή του μετά το πέρας της επίσκεψης ο κ. Μηταράκης επεσήμανε ότι «το μεταναστευτικό είναι μία κρίση που αφορά όλη την Ευρώπη, μία κρίση που πρέπει να αντιμετωπίσουμε με την αρχή της υπευθυνότητας, και κάθε κράτος είναι υπεύθυνο και για την προστασία των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά και για την προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων. Την ίδια στιγμή χρειάζεται ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, ακόμα πιο έντονα για να μοιραστεί πιο δίκαια αυτό το μεταναστευτικό βάρος». Ο ίδιος εξήρε το ρόλο της Γερμανίας που «έχει παίξει ένα θετικό ρόλο στη δημιουργία του εθελοντικού μηχανισμού μετεγκατάστασης αιτούντων άσυλο στις χώρες πρώτης υποδοχής», ωστόσο «ως Ευρώπη, υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος να διανυθεί».

Μέσω ανακοίνωσης του γερμανικού ΥΠΕΞ, έγινε γνωστό πως η κυρία Μπέρμποκ δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Στον προσφυγικό καταυλισμό Σχιστού, πήρα μια ιδέα για το πόσο μεγάλη ευθύνη αναλαμβάνει η Ελλάδα για όλους μας. Αλλά είναι επίσης σαφές ότι δεν πρέπει να αφήσουμε τα παράκτια κράτη μόνα τους».

«Απαιτείται περισσότερη αλληλεγγύη από την ΕΕ όσον αφορά την υποδοχή προσφύγων και συνεπώς περισσότερη υποστήριξη για την Ελλάδα. Οποιος θέλει μια Ευρώπη χωρίς εσωτερικά σύνορα πρέπει επίσης να κατανοήσει την ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ ως κοινό καθήκον», τόνισε η ίδια.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Auswärtiges Amt (@auswaertigesamt)

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...