213
Το κατάστημα της Loro Piana στη Ρώμη | Cristina Arias/Cover/Getty Image

Ιταλία: Κλοπή σε οίκο μόδας με λεία κασμίρι αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ

Protagon Team Protagon Team 16 Νοεμβρίου 2021, 08:48
Το κατάστημα της Loro Piana στη Ρώμη
|Cristina Arias/Cover/Getty Image

Ιταλία: Κλοπή σε οίκο μόδας με λεία κασμίρι αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ

Protagon Team Protagon Team 16 Νοεμβρίου 2021, 08:48

Η κλοπή ήταν πολύ καλά οργανωμένη, με μασκοφόρους που έκαναν μια εισβολή στρατιωτικού τύπου στην αποθήκη, από την οποία έφυγαν με λεία αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Νωρίς το πρωί του Σαββάτου, οι έξι άνδρες με τις καπαρντίνες έριξαν με το κλεμμένο φορτηγάκι τους την περίφραξη της αποθήκης στο Σιλαβένγκο της βορειοανατολικής Ιταλίας.

Αυτό που ίσως ξενίζει είναι το τι ήταν τα κλοπιμαία από την αποθήκη του οίκου μόδας Loro Piana: κασμιρένιο ύφασμα!

Η ιταλική αστυνομία, όπως αναφέρουν οι Times, εκτιμά ότι είναι η πρώτη φορά που γίνεται μια τέτοια κλοπή με στόχο υλικά αξίας του κόσμου της μόδας και όχι χρήματα ή άλλα πολύτιμα είδη που θα μπορούσαν να πωληθούν εύκολα.

Οι καραμπινιέροι έφτασαν αφού χτύπησε ο συναγερμός, για να διαπιστώσουν ότι οι δράστες είχαν ρίξει καρφιά στον δρόμο, ενώ τον είχαν κλείσει και με δύο φορτηγάκια. Πυροβόλησαν ενάντια σε ένα από τα φορτηγάκια, το οποίο έπεσε πάνω στην προστατευτική μπάρα, αλλά οι τρεις επιβαίνοντες διέφυγαν, αφήνοντας πίσω τους τέσσερα κιβώτια πουλόβερ.

Τα κασμιρένια πουλόβερ του οίκου κοστίζουν γύρω στα 1.200 ευρώ έκαστον και τα επίσης κασμιρένια παλτό πάνω από 9.000 ευρώ. Πελάτες του οίκου είναι, μεταξύ άλλων, η Αντζελίνα Τζολί, η Μελάνια Τραμπ και η Τζένιφερ Λόπεζ.

Ο οίκος ιδρύθηκε το 1924 και το 2013 εξαγοράστηκε από τον γαλλικό γίγαντα πολυτελών ειδών LVMH για 2 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...