444
Η Αντζελίνα Τζολί με το βιβλίο που εξέδωσε για τα δικαιώματα των παιδιών | Amnesty International/Lachlan Bailey/Handout via REUTERS

Αντζελίνα Τζολί: Φοβόμουν για τα παιδιά μου

Protagon Team Protagon Team 5 Σεπτεμβρίου 2021, 21:00
Η Αντζελίνα Τζολί με το βιβλίο που εξέδωσε για τα δικαιώματα των παιδιών
|Amnesty International/Lachlan Bailey/Handout via REUTERS

Αντζελίνα Τζολί: Φοβόμουν για τα παιδιά μου

Protagon Team Protagon Team 5 Σεπτεμβρίου 2021, 21:00

Σκιές σε αυτόν που τα ΜΜΕ χαρακτήριζαν τέλειο γάμο με τον Μπραντ Πιτ άφησε η Αντζελίνα Τζολί, εν μέσω της δικαστικής διαμάχης για την επιμέλεια των έξι παιδιών του ζευγαριού.

Η Τζολί, που μόλις εξέδωσε ένα βιβλίο για τα δικαιώματα των παιδιών όπως απορρέουν από τις διεθνείς συνθήκες, δηλώνει ότι ανησύχησε και για τα δικά της.

Με δισταγμό στη φωνή της, η 46χρονη σούπερ σταρ μίλησε στον Guardian για τη δική της νομική περιπέτεια σχετικά με τα παιδιά, η οποία ακόμη δεν έχει κλείσει.

Με όλα όσα έχουν γραφεί για αυτό το διαζύγιο (κατατέθηκε το 2016, οριστικοποιήθηκε το 2019), είναι αδύνατον να ξεχωρίσει κανένας την αλήθεια από τις κατασκευές, προσθέτει η Τζολί. Ο δημοσιογράφος επέμεινε: φοβήθηκε εξαιτίας των καταγγελιών για την ενδοοικογενιακή βία μέσα στον γάμο της; Η Τζολί έγνεψε καταφατικά. Μήπως και για την ασφάλεια των παιδιών της: «Ναι, για την οικογένεια, ολη μου την οικογένεια», απάντησε.

Εχει μια τραγική διάσταση το ότι η ακτιβίστρια υπέρ των δικαιωμάτων των παιδιών αντιμετωπίζει μια κατάσταση παραβίασης αυτών των δικαιωμάτων μέσα στο σπιτικό και την οικογένειά της. Συχνά, εξηγεί η ηθοποιός, «δεν μπορεί να αναγνωρίσεις προσωπικά κάτι, ειδικά αν εστιάζεις στις παγκόσμιες αδικίες, διότι όλα μοιάζουν μικρά». Παραδέχεται, χωρίς να μπαίνει σε λεπτομέρειες, ότι για την ίδια ήταν εξαιρετικά δύσκολο να πάρει την απόφαση να χωρίσει με τον Πιτ.

Δεν είναι μόνο τα πέντε χρόνια της διαμάχης από τη στιγμή που κατέθεσε την αίτηση για το διαζύγιο. «Είναι η τελευταία δεκαετία. Υπάρχουν πολλά που δεν μπορώ να πω», λέει.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, τα σχόλια της Τζολί μοιάζουν γενικά, αλλά υποννούν και την κατάσταση στην οικογένειά της: «Οταν ένα παιδί πληγωθεί, σωματικά ή συναισθηματικά, ή γίνει μάρτυρας σε αυτό, του προκαλείται βλάβη. Τα παιδιά χρειάζονται αυτά τα δικαιώματα, γιατί χωρίς αυτά ζουν μια ανασφαλή ζωή».

Η Αντζελίνα με τα έξι παιδιά (τρία βιολογικά και τρία υιοθετημένα) που απέκτησε κατά τη διάρκεια του γάμου της με τον Μπραντ Πιτ / Monica Schipper/Getty Images for Netflix
Επεισόδιο με τον Μάντοξ

Αν και ο γάμος έχει και τυπικά διαλυθεί εδώ και δύο χρόνια, η επιμέλεια των παιδιών εκκρεμεί. Το FBI από το 2016 είχε ανακοινώσει ότι δεν θα συνεχίσει την έρευνα για την ενδοοικογενειακή βία σε βάρος του Μπραντ Πιτ. Ενα περιστατικό κατά το οποίο ο μεθυσμένος Πιτ φέρεται να επιτέθηκε στον γιο τους Μάντοξ (τότε 15 ετών)  συνέβη μόλις πέντε ημέρες  πριν η Αντζελίνα Τζολί καταθέσει αίτηση διαζυγίου επικαλούμενη αγεφύρωτες διαφορές.

Αν και παραδέχεται ότι είχε πρόβλημα με το αλκοόλ και ότι είχε επιτεθεί λεκτικά στον (υιοθετημένο) γιο τους, ο Μπραντ Πιτ δηλώνει ότι ποτέ δεν υπήρξε κακοποιητικός σε βάρος των παιδιών του. Τρία από τα παιδιά τους δηλώνουν ότι θέλουν να καταθέσουν στη δίκη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...